NyheterTävlingar

Bryson DeChambeau vann på Palmers bana

Under de första tre dagarna i Arnold Palmer Invitational spelades banan Bay Hill relativt snällt. Men under söndagen var det ett monster som mötte spelarna. Greenerna hade under veckan blivit stenhårda, ruffarna hade vuxit sig ännu tjockare och när det dessutom började blåsa förändrades Bay Hill till en tuff U.S. Open-bana.

Och det passade den regerande U.S. Open-mästaren Bryson DeChambeau.

DeChambeau slutade på 11 under par och tar över ledningen i FexExCup-rankingen. Han gjorde bogey på det första hålet, men det var en den enda bogey han gjorde på söndagen. Han spelade smart när det behövdes, attackerade när det var läge, och slog alla de viktiga slagen bra. Som på det tuffa avslutningshålet där han klöv fairway från tee för att sedan lägga upp sig på greenen och tvåputta för par och seger med ett slag före engelsmannen Lee Westwood.

DeChambeau vrålar ut sin lycka efter segern i Arnold Palmer Invitational

Bryson avslutade med 12 par i rad och det gav honom hans åttonde seger på PGA-touren. Han var en av endast tre spelare som gick under par på söndagen där snittscoren var nästan 75,5.

Westwood gav tufft motstånd

47-årige Westwood var den som gav DeChambeau tuffast motstånd och slutade slaget efter på 10 under par. Kanadensaren Corey Conners slutade trea och fjärdeplatsen delades av Richy Werenski, Andrew Putnam och Jordan Spieth som nu varit topp-5 i tre av hans senaste fyra starter.

För DeChambeau blev det en känslomässig seger och under ceremonin på den 18:e greenen berättade han vad Arnold Palmer betytt för honom.

– Det är bortom mina vildaste drömmar att vinna Mr. Palmer’s event, sa en rörd DeChambeau, när han fick ta på sig den röda vinnarkoftan (storlek XL).

– En gång i tiden kom jag hit som en amatör och Arnold Palmer gav mig en inbjudan och jag älskade den här golfbanan omgående. Jag älskade atmosfären och jag älskar fansen. Jag älskar vad Mr. Palmer gjorde med den här platsen och vad han har gjort, och hans arv som han har lämnat här, sa Chambeau.

Före avslutningsvarvet fick DeChambeu även ett SMS från Tiger Woods som återhämtar sig efter bilolyckan för två veckor sedan.

– Han smsade mig i morse och det kom som en stor överraskning. Det var fantastiskt med tanke på den tuffa tid han går igenom nu. Jag SMS:ade tillbaka och sa att han skulle fortsätta framåt. Att han  kommer att komma igenom detta. Att han är den hårdast arbetande personen jag någonsin har träffat och att han kommer att fixa även detta.

”Farfar hade gillat detta”

Arnold Palmers sonson, Sam Saunders berättade för DeChambeau att hans farfar skulle ha gillat det DeChambeu gör, något som gladde honom enormt. Palmer vann 62 tävlingar på PGA-touren och han spelade djärvt, precis som DeChambeu. Amerikanen har lagt på sig 20 kilo muskler det senaste året för att slå längre och och för att pressa gränserna. Och långt det slår han. Trots att han inte slog så många drives på Bay Hill denna vecka var han längst från tee av alla i startfältet med sina 321,3 yards.

Och hans drivar över vattnet på sexan på lördagen och söndagen kräver både mod och längd. Och det är något som DeChambeau har.

– Det är kul att titta på, sättet han tar sig an en golfbana, sa Westwood, som pressade amerikanen hela vägen till det sista hålet på söndagen.

– Vi hade en bra match han och jag. Det blev en dag där vi båda spelade smart och där vi visste att par skulle räcka långt.

Det blev en hård match mellan Westwood och DeChambeau den sista dagen.

Publiken älskade när DeChambeau laddade från tee på det sjätte hålet. En par-fem som går som en hästsko över vatten och där amerikanen före tävlingen sagt att det faktiskt går att nå greenen med drivern. Han lyckades nästan med detta på lördagen och kom ännu lite närmare på söndagen då hans drive på 377 yards över vattnet gjorde att han hade 88 yards kvar till flaggan. Han spelpartner Lee Westwood hade 256 yards kvar efter sin drive… Båda gjorde dock birdie på hålet och Westwood sade skämtsamt att nästa år borde DeChambeau ta en ännu mer aggressiv linje och gå direkt mot green och inte fega ur som han gjorde i år.

DeChambeau har en speciell minnessak hemma i Dallas. Det är ett brev som Palmer skickade till honom strax innan Palmer dog i september 2016 där han gratulerade DeChambeau till segern i DAP Championship, en tävling på Korn Ferry Tour.

Spela djärvt, brukade Arnold Palmer alltid säga. DeChambeau lyssnade på detta och på Bay Hill gjorde han inte Palmer besviken.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights