AnnonssamarbeteNyheter

Rent vatten utan plast på golfbanan

Ibland är det härligt att se hur företagen satsar på hållbarhet och värnar om miljön. Ett företag som tar stora kliv åt rätt håll är Bluewater. Golfvärlden gör tummen upp för succéflaskan. Nu säljs den även digitalt, vilket gör att fler golfklubbar och eventföretag kan dra ned på plastmuggar.

40 000 såldes på fyra dagar

Bluewater-flaskan gjorde sin debut 2019 på golfturneringen British Open i Portrush, Nordirland, där den användes av alla de deltagande internationella elitspelarna, som Rory McIlroy och Tiger Woods. Ytterligare 40 000 Bluewater-flaskor såldes till allmänheten som fick fylla sina flaskor med gratis vatten från Bluewaters vattenstationer, eftersom det inte såldes några engångsflaskor i plast under eventet.

Den yngre generationen är klimat-medveten och har en stark påverkan på konsumtionen. Därför är hållbarhet ett måste när företagen tar fram nya koncept.

Nu kan man förvisso fortfarande drick onyttig läsk på golfbanan. Men det är bara en tidsfråga innan de stora märkena som Coca-Cola, Pepsi, Fanta och Sprite inför krav på att ha med egen flaska. Pet-flaskorna är bara jobbiga att panta, eller hur?

Hållbarhet är allt


Bluewaters grundare och CEO, Bengt Rittri, som har gjort hållbarhet till en central del av Bluewaters varumärke, säger att Bluewater vill övertyga kunderna att gå över till återanvändningsbara flaskor för att bidra till att eliminera behovet av de 500 miljarder plastflaskor som säljs i världen varje år.

– Dricksvatten ska vara rent och gott och tillgängligt för alla. Människors unika relation med vår levande omvärld inspirerar mig att se på vatten med nya ögon, menar Rittri.

Farliga kemikalier

Merparten av flaskorna hamnar i haven och det tar hundratals år att bryta ner dem, samtidigt som farliga kemikalier läcker ut i miljön.

– Bluewater-flaskan är en lyckad kombination av funktion och elegant svensk design vilket gör den till en BPA-fri accessoar du bara måste ha. Den är ett naturligt komplement till din iPhone och din yoga-matta, säger Bengt Rittri.

Bluewater öppnar nätbutik

Bluewaters flaskor och accessoarer finns tillgängliga nu och kan köpas i Sverige med 1-3 dagars leveranstid i en miljövänlig förpackning direkt från Bluewaters webbplats här – till Bluewaters hemsida

Här kan du se hur flaskorna ser ut och läsa mer om Bluewater>>>

Foto Pressbilder

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights