NyheterUtrustning

Micke Broström testar puttergrepp – se filmen!

Golf Pride släpper ett nytt puttergrepp med Reverse Taper Technology. Assymetriska former ger stabilitet i puttrörelsen och en träffyta som är square i träffen, vilket gör att bollen startar på linjen och har större chans att gå i hål.

Golf Pride är ett dominerande varumärke när det gäller golfgrepp, men har varit märkligt anonyma just när det gäller puttergrepp. Nu kommer det sannolikt att bli andra bullar i den här kategorin med lanseringen av nya Reverse Taper Technology-grepp.

Alla som använt de olika extrastora greppen från andra märken vet att det är en lite märklig känsla innan man vant sig. Det gäller i ännu högre grad med de nya Reverse Taper-puttergreppen som i stället för att smalna av nedåt är smalare längst upp och sedan bredare nedåt.

Motverkar onödiga handrörelser

Det här är ingen ny och revolutionerande teknik, men har aldrig riktigt presenterats med några fakta. Här har Golf Pride gjort en insats med omfattande tester som visar på de verkliga prestandafördelarna med den otraditionella formen. Den smala övre delen och bredare nedre delen stabiliserar den övre handen och hjälper den nedre handen att skapa en mjuk acceleration. Det spelar ingen roll om du har höger eller vänster hand längst upp – det funkar lika bra ändå och motverkar dessutom onödiga handledsrörelser.

Micke Broström testar

Reverse Taper-greppen är tillverkade i polyuretan med en skön, mjuk känsla som verkligen passade mig bra. Jag testade de olika formerna och gillade både Pistol-greppet och Flat-greppet, men föll för det runda greppet och gick direkt ut och puttade ”lights out” med 12 puttar första nio på självaste Valderrama. Sedan dess har jag provat lite olika putters (med ”normala” grepp), men går hela tiden tillbaka till den Ping Anser med Reverse Taper-grepp som jag ”lånat” av Golf Pride.

Pistolformen sägs vara extra bra

Reverse Taper-greppen finns i två storlekar och tre distinkta former: universalformen Round, den klassiska Pistol-formen som sägs vara extra bra för ”left hand low”-tekniken samt Flat med en mer oval övre del som passar utmärkt för de som vill hålla puttern med handflatorna mot varandra.

Du kan köpa dem redan nu i närmaste shop eller online och får då betala 399 kronor. Ett tips är att prova lite olika varianter, de olika formerna och storlekarna känns som att de kan fungera olika för olika personer. Jag skulle enligt Golf Pride ha Pistol, men efter en stunds experimenterande blev det ändå Round.

Läs mer om Golf Pride på golfpride.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights