Richterskalan

Richterskalan – september 2019

1. Henrik Stenson. Kom hem till Sverige och såg till att göra Scandinavian Invitation till en succé. Skrev tusentals autografer, gjorde high-fives med halva Göteborg, gjorde HIO, kom trea i tävlingen och blir värd för den i framtiden.

2. Erik van Rooyen. Många storstjärnor har genom åren slagit igenom i Sverige. Lee Westwood, Luke Donald, Adam Scott med flera. Årets vinnare av Scandinavian Invitation Erik van Rooyen har alla förutsättningar att bli ytterligare en.

3. Rory McIlroy. Skakade av sig debaclet i The Open där han spelade bort sig helt det första varvet. Blev i augusti den andre spelare i FedEx Cups historia att vinna två gånger och har haft ett kanonår på PGA-touren.

Hinako Shibuno

4. Hinako Shibuno. Jag har nog aldrig så snabbt blivit så förtjust i en spelare på touren. Hon kom, hon log, hon charmade alla, och vann hela Women´s British Open på ett fantastiskt sätt. Vilken underbar seger för henne och för hela golfen.

5. Joel Sjöholm. På Challengetouren går det i år ovanligt tungt för svenskarna. Men en som håller stilen och som stormar mot Europatourkortet nästa år och den alltid så glade och elegant klädde göteborgaren.

6. Damlandslaget. Försvarade sitt guld i lag-EM i somras och faktum är att laget var helt överlägset i år. Det vimlar av blivande superstjärnor i laget och det ska bli grymt spännande att följa dem allihop framöver!

7. Viktor Hovland. Supertalangen från Norge radar upp bra spel. Var bäste amatör i både Masters och U.S Open. Blev sedan proffs och fortsatte att spela bra. Fixade kortet till PGA-touren 2020 via slutspelet i Korn Ferry Tour.

8. Louise Ridderström. Går lite under radarn i skuggan av de största svenskorna på LPGA-touren, men imponerar oerhört i sin första säsong på världens största damtour. Har ett starkt psyke och kan bli hur bra som helst.

9. Christopher Sahlström. 26-åring från Arlandastad som vunnit hela fyra tävlingar i år på Swedish Golf Tour. Är en träningsnarkoman som vet exakt hur många hål han spelat och hur många timmar han har tränat. Blir kul att följa framöver.

10. September. En underskattad månad. Årets bästa månad tycker jag. Oftast bra väder, bra banor, skön luft ute och i skarven mellan sommar och höst när vardagen börjar återgå till det normala är det helt enkelt underbart.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights