Richterskalan

Richterskalan – maj 2020

Coronaviruset har lamslagit hela vår värld och såklart är även golfen drabbad. Det har inte spelats en golftävling sedan vår förra nummer av Golfbladet och därför kommer här istället några höjdpunkter från golfsäsongen 2019. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

1. Tiger Woods. Efter alla skandaler, ryggproblem, och år av dålig golf trodde ingen att han skulle komma tillbaka. Med han gav aldrig upp och Tigers seger i Masters kan vara den största bragden i golfen någonsin.

2. Marcus Kinhult. 22-åringen från Skaftö avslutade British Masters med birdies på de sista två hålen och tog därmed hem sin första seger på Europatouren. Han rusar nu upp på världsrankingen och klättringen uppåt kommer att fortsätta.

3. Suzann Pettersen. Många blev förvånade när norskan togs ut i Europas lag i Solheim Cup. Men som hon levererade! Satte den avgörande putten och meddelande direkt efter att hennes karriär nu är över. Episkt.

4. Hinako Shibuno. Jag har nog aldrig så snabbt blivit så förtjust i en spelare på touren. Hon kom, hon log, hon charmade alla, och vann hela Women´s British Open på ett fantastiskt sätt. Vilken underbar seger för henne och för hela golfen.

5. Jon Rahm. 25-åringen med det passande smeknamnet ”Rahmbo” är ny världstrea efter segern i tourfinalen i Dubai. Är topp-5 i nio av sina senaste 12 tävlingar och kommer att vara ny världsetta nästa säsong.

6. Viktor Hovland. Den norska framgångssagan fortsätter. Vann US Amateur ifjol, blev bäste amatör i Masters i våras och blev även bäste amatör i US Open. Nu blir han proffs och det ska bli en spännande resa att följa.

7. Linnea Ström.  Imponerade på Symetra Tour ifjol och fortsätter att imponera på Europa- och LPGA-touren i år. Supertalangen har alla förutsättningar att bli en av världens bästa spelare i framtiden. Är kanske redan bästa svenska?

8. Helen Alfredsson. Vann US Senior Women´s Open i våras och i oktober vann hon Senior LPGA Championship. När hon inte vinner majors städar hon stränder, drar in pengar till hjärnforskningen och skriver böcker.

9. Haotong Li. Under Saudi International på Royal Greens G&CC i början av februari lyckades Li göra fyra eagles. På ett och samma varv. Varav tre av dem på par-4 hål! Rekord för Europatouren såklart.

10. Erik van Rooyen. Många storstjärnor har genom åren slagit igenom i Sverige. Lee Westwood, Luke Donald, Adam Scott med flera. Vinnaren av Scandinavian Invitation, Erik van Rooyen har alla förutsättningar att bli ytterligare en.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights