LivsstilNyheterRichterskalan

Påskens Richterskala är full av överraskningar

Det har hänt mycket här hemma och ute i golfvärlden. Här kommer listan över de 10 hetaste sakerna, händelserna och personerna just nu. Allt enligt Golfbladets chefredaktör, Fredrik Richter.

Bryson DeChambeau

1.Bryson DeChambeau. Fortsätter med sitt aggressiva och vägvinnande spel. Vann Arnold Palmer Invitational där han de sista två dagarna försökte driva det sjätte hålet, en par-5 över vatten, till publikens stora förtjusning.

Linn Grant

2.Linn Grant. 21-åringen gick i ledarbollen den tredje dagen i US Women´s Open i slutet av förra året. Har redan vunnit tre tävlingar i år och är rankad som världens nästa bästa amatör. Kommer att bli hur bra som helst.

Lee Westwood

3. Lee Westwood. Visar ungtupparna på touren att gammal är äldst. 47-årige Westwood, med fästmön Helen som caddie, radar upp topplaceringar på PGA-touren och kan fortfarande matcha världens bästa golfare.

Justin Thomas

4. Justin Thomas. Han förlorade nyligen sin farfar, sa en dum kommentar efter en missad putt på Hawaii som fick stor uppmärksamhet, och varit allmänt nere efter det. Men har hittat glädjen och spelet igen och vann The Players med en mäktig avslutning.

Annika Sörenstam

5. Annika Sörenstam. Är nästan ständigt aktuell numera. Efter kaoset som uppstod efter att hon tagit emot medalj av Donald Trump, gjorde 50-årigen comeback på LPGA-touren. Och klarade cuten. Galet starkt.

Viktor Hovland

6. Viktor Hovland. Är en av världens bästa golfare för tillfället. Men nästan ännu mer imponerande är hur han sig an motgångar. Pliktslag, trippelbogeys, koppsnurrar … Norrmannen bara ler och ser framåt. Härligt!

Jordan Spieth

7. Jordan Spieth. Den forne världsettan är starkt på gång efter några magra år. Han är absolut inte längst eller rakast från tee, men har en unik förmåga att tvinga ner bollen i hål. Snackar mest av alla med bollen på PGA-touren.

Dani Holmqvist

8. Dani Holmqvist. Har haft stora problem med ryggen en längre tid, opererade sig i vintras. Har en medical extension på LPGA-touren och måste spela bra på några tävlingar framöver. Men det tror jag tuffingen Dani fixar!

Tiger Woods

9. Tiger Woods. Barack Obama skrev på twitter: ”Om det är något man lärt sig genom åren är det att aldrig räkna ut Tiger”. Vi får hoppas att det stämmer även denna gång. Kämpa Tiger, vi saknar dig!

10. Golfsimulatorer. Det poppar upp nya inomhusgolfställen i hela Sverige och fenomenet är här för att stanna. Tekniken är fantastisk och det är numera enkelt, smidigt och roligt att spela sig runt sin drömbana på en simulator.

Foto Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights