NyheterUtrustning

Nya läckerbitar från Mizuno!

Mizunos järnklubbor brukar alltid kombinera skönhet med prestanda och nya Pro-serien tycks inte vara något undantag i någon av kategorierna.

När Mizuno lanserar nya klubbor är det alltid en ren fröjd att se bilderna som dyker upp. Även deras mer spelförbättrande klubbor brukar ha en skön estetik och när det handlar om klubbor för bättre spelare infinner sig omedelbart en stor ”vill ha”-känsla.

Mizuno Pro är som brukligt Mizunos mest framsynta serie järnklubbor, där högteknologisk prestanda döljs i en elegant profil som föredras av de bästa spelarna. Mizuno Pro 221, 223, 225 och Fli-Hi är alla framtagna som järnklubbor för bättre spelare, men Mizuno säger att man ”lagt lite raketbränsle i blandningen”.

Raketbränsle eller inte, det är riktigt fräsiga grejer som försetts med Mizunos Grain Flow Forging HD-teknik och ett lager mjukt koppar under kromfinishen – och de utlovar en enastående kombination av kraft och spelbarhet.

”Konceptet med Mizuno Pro kan missförstås – vi försöker inte ta fram snabbklassiker eller konstverk. Mizuno döljer bara tekniken väldigt bra. Det kanske kan ses som att vi förråder Mizuno Pros själ, men ambitionen har alltid varit att skriva ny historia, inte sitta fast i det gamla”, säger Chris Voshall, Product Manager, Mizuno Golf.

Mizuno Pro 221 – bladklubba för finsmakare och elitspelare

Med inspiration från de ikonförklade bladklubborna i Mizunos historia har Pro 221 utvecklats med större spelbarhet genom finjusteringar av form och viktfördelning.

Mizuno Pro 221.

En avfasad topplinje och baksida ger intryck av en kortare träffyta med smalare topplinje utan att kompromissa med massa högt i bladet.

221 har också betydligt mer kompakta korta järnklubbor än föregångarna samt har Mizunos kortaste tyngdpunkt/skaftaxel för större kontroll genom hela setet.

”Vi gör naturligtvis inga enorma förändringar av ett Mizuno-blad – det vimlar inte direkt av spelare som ger negativ feedback”, säger David Llewellyn. “Kopparskiktet i kombination med Grain Flow Forging var en fantastisk grund för MP-20 och spelare med ett öga för detaljer kommer att trivas med de diskreta justeringarna av formen genom setet – särskilt på de kortare järnen.”

2249 kronor per klubba.

Mizuno Pro 223 – perimeterviktning för elitspelare

Mizuno Pro 223 erbjuder allt som tourspelare behöver för att vara konkurrenskraftiga på längre och mer krävande banor – men aldrig kommit på att de skulle be om.

223-järnen har en kompakt och perimeterviktad form för bättre spelare, men ”under huven” finns en konstruktion som ger högre bollhastighet.

Mizuno Pro 223.

En helt ny teknikplattform för J4–J7 kombinerar Mizunos beprövade Chromoly Forging och Flow Micro-Slot – en innovation som ger extrem bollhastighet i en liten tourprofil. Från J8–PW är Pro 223 konstruerade helt i 1025E Pure Select Mild Carbon Steel för optimal precision och kontroll.

”Lite förenklat kan man säga att nya Mizuno Pro 223 bygger på att vi krympt JPX921 Forged-teknikplattformen till samma profil som en av våra mindre perimeterviktade järnklubbor för bättre spelare, som MP-62, MP-64 eller MP-18Ssc”, säger David Llewellyn.

2449 kronor per klubba.

Mizuno Pro 225 med Hot Metal Blade-design

Det här är den andra generationen av Mizunos utmärkta Hot Metal Blade och det gör Mizuno Pro 225 till de mest lättspelade i nya Mizuno Pro-serien.

En omarbetad CORTECH-träffyta med variabel tjocklek ger ännu högre bollhastighet trots att formen är mer kompakt än föregångaren.

Hot Metal Blade-konstruktionen innebär att J2–J8 har en träffyta och hosel i Grain Flow Forged 4135 Chromoly kombinerat med en COR Forged Hollow Body och 28,5g tungsten i J2–J7, vilket ger högre och mer stabil bollflykt samt högre bollhastighet.

Mizuno Pro 225

J9–PW är konstruerade i 1025E Pure Select Mild Carbon Steel med en stabiliserande bakviktning som ger större precision och mer penetrerande bollflykt.

225:orna är effektiva ersättare för långa järn och mellanjärn för elitspelare samt fungerar utmärkt som hela set för låg- och medelhandicappare.

”Hot Metal Blade handlade ursprungligen om att ta tekniken i våra hybridjärn och skapa ett helt set med bladliknande utseende. Nya Mizuno Pro 225 närmar sig ytterligare den profil och storlek som tourspelare vill se – men med ett obrutet engagemang för jakten på högre bollhastighet”, säger David Llewellyn Director of R&D.

2649 kronor per klubba.

Mizuno Pro Fli-Hi – Driving Iron

Mizuno Pro Fli-Hi är en ersättare för långa järnklubbor med bollhastighet som högsta prioritet och avsedda att spelas med grafitskaft.

Mizuno Pro Fli-Hi – Driving Iron

Ett längre blad, lite mer offset och bredare sula gör dem mer lättspelade medan Mizunos första Maraging MAS1C-träffyta i en järnklubba ger kraftigt ökad bollhastighet.

”De senaste säsongerna har vi sett att det finns två typer av tourspelare – de spelare som mest använder sina långa hybridjärn när de slår inspel och så de spelare som använder dem för att träffa fler fairways. Med Mizuno Pro 225 och Fli-Hi har vi alternativ som passar båda kategorierna – eller uppfyller de olika behov spelarna kan ha när de spelar olika typer av banor”, säger Jeff Cook, PGA Tour Manager, Mizuno.

2849 kronor per klubba.

Läs mer på MizunoGolf.com

Text: Michael Broström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights