Nyheter

Bättre hälsa genom gröna vanor

Om du spelar två golfrundor per vecka och ger kroppen rätt näring har du alla möjligheter att få en långsiktigt god hälsa.

Det är resultatet av hälsoundersökningar som genomförts av GIH och Karolinska Institutet. Den lågintensiva till måttliga fysiska aktiviteten som golfspel innebär har visat sig vara perfekt motion för en alltmer stillasittande befolkning. Att få någon att gå två till fyra timmar på en vanlig promenad är svårt. Visst går vi ut en sväng med hunden ibland och kanske hinner vi understundom ta trappor istället för rulltrappor, men på det stora hela är det svårt att få till vardagsmotionen. Vi sitter helt enkelt still mer och mer framför våra smartphones, datorer och tv-apparater. Även samhället i övrigt går mot en ökad automatiserad tillvaro där bekvämlighet prioriteras framför rörelse. Undersökningar gjorda av Karolinska Institutet visar att svenska golfare i genomsnitt lever upp till fem år längre än icke-golfare.

43 utvalda ingredienser

GIH har tittat djupare på hälsoeffekterna av att spela golf och kommit fram till en rad fördelar. Den lågintensiva träningen bidrar till att utveckla musklernas uthållighet och även fettförbränningen ökar. Konditionen förbättras, risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar, koncentrationsförmågan skärps och även positiva psykosociala effekter uppstår via att man träffar andra människor i samband med golfspel.

För att maximera dina förutsättningar för en god hälsa krävs också att du äter och dricker på ett klokt sätt. För många är det komplicerat att äta på ett hälsosamt sätt. Det kräver kunskap, tid och stora utrymmen. Att vi under vinterhalvåret i det solfattiga Sverige får diverse brister och ett sämre immunförsvar är vedertaget. C-vitamin och D-vitamin har länge funnits på topplistan, men nu kommer alltmer sofistikerade hjälpmedel för en god hälsa. En produkt som lanserats är 1-Fits-All. Konceptet bygger på en koncentration av 43 utvalda ingredienser. Att själv inhandla ett lager av denna mängd, dosera och ha koll på statusen hos de olika varorna blir en övermäktig uppgift. För att få hälsofördelarna som erbjuds via färdigförpackade 1-Fits-All, skulle vi behöva köpa in 24 torkade ekologiska frukter, grönsaker, alger, rötter, frön, svamp och bär, 13 vitaminer, 4 mineraler, MSM och resveratrol. Nu kan du istället ta del av förpackningar som är doserade och färdiga att användas. Du blandar pulvret med vatten och dricker denna gröna hälsodryck varje dag. Användare upplever en ökad energinivå och en minskad stressnivå. Andra omdömen är ett bättre immunförsvar och ökad uthållighet. För att få kontinuitet i din hälsa finns ett prenumerationsförfarande liknande det du har för tidningen Golfbladet. Precis som tidningen levereras hälsan till din dörr.

Utvecklats i samarbete med forskare

En omfattande undersökning kring effekten av de  ingredienser som ingår i 1-Fits-All har genomförts och där har man tittat på vilka samverkande effekter de olika näringsämnena har. När vi själva rusar iväg till en hälsokostbutik för att köpa till exempel zink som lösning på ett sjukdomstillstånd har vi oftast känslan av det nog inte är hela lösningen. Troligen behövs något mer och säkert över längre tid än vad vi förespeglar oss. Hälsa är ingen quick fix, utan ett maratonlopp. 1-Fits-All har utvecklats i samarbete med forskare och nutritionister. Idén är att  samla så omfattande näring och så många hälsofördelar som möjligt i ett och samma kosttillskott. Viktigt när produkten har tagits fram är att det ska vara fritt från bekämpningsmedel, smakämnen, konserveringsmedel, färgämnen, koffein, sötningsmedel och tillsatt socker.

En god hälsa bygger på goda vanor. En bättre hälsa får du om du spelar golf regelbundet och ser till att du får i dig näringsämnen som skapar förutsättningar för ett långt och friskt liv. Varför inte börja idag? Låt den gröna drycken 1-Fits-All och den gröna sporten golf bli en del av din vardag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights