NyheterTävlingar

Bogeyfri Detry i ledning

Belgiens Thomas Detry leder Omega Dubai Desert Classic inför helgen efter att spelat de första 36 hålen utan en enda bogey. Däremot har det blivit 10 birdies, fem på vardera varv och Detry leder på Emirates GC med ett slag.

Sedan han tog kortet till Europatouren via Challengetouren 2016, har det blivit som bäst tre andraplatser, två av dem förra året och 28-åringen jagar nu sin första seger. Men det är många stjärnor som jagar den hittills felfria belgaren.

Thomas Detry har inte gjort en bogey på de första 36 hålen i Dubai

– Att inte göra en bogey på 36 hål på den här banan är riktigt bra. Jag har spelat bra golf i två dagar, hållit mig på fairway och träffat de flesta greenerna, så jag är väldigt nöjd.

– Den här banan kan bita tillbaka när som helst. Ruffen är rätt tjock och det är vatten på många ställen och det viktigaste är nog att spela smart. Att bara attackera flaggan när det är läge, annars inte, sa ledande Detry efter fredagens runda.

Många som jagar

Närmast Detry jagar Skottlands Robert MacIntyre, som även han var bogeyfri i Dubai och med sina nio under par totalt är han ett slag efter Detry. MacIntyre vann sin första seger på Europatouren i höstas i Cypern och jagar sin andra seger och en plats på topp-50 listan i världen. Inför Dubai Desert Classic är skotten rankad 52:a i världen.

– Det var inte så stabilt som gårdagens runda, om jag är ärlig. Men så är golf. Man kan inte spela bra på alla hål under en hel tävling. Man måste träffa fairway på den här banan, det är ett lotteri från ruffen. Men jag hade lite tur idag och lyckades rädda par några gånger, sa skotten MacIntyre.

Skotten Robert MacIntyre ligger tvåa i Dubai inför helgens spel

Tredjeplatsen på åtta under par delas av sydafrikanen Justin Harding, Kalle Samooja från Finland och den femfaldige Europatourvinnaren Tommy Fleetwood, som länge var med i täten förra veckan i Abu Dhabi och som avslutade sitt andra varv i Dubai med en elegant eagle. Den regerande Race to Dubai-mästaren Lee Westwood delar sjätte plats med fem andra spelare, däribland hans Ryder Cup-lagkamrat Paul Casey.

– Det är rätt tufft där ute men mitt spel sitter bra nu. Greenerna var riktigt hårda på eftermiddagen men jag hade bra kontroll på spelet, framförallt järnslagen. Det gäller att ha tålamod här. Man får ta lägen när de kommer och det är klart att eaglen på det sista hålet satt skönt, menade Tommy Fleetwood som får gälla som favorit inför helgen.

Tommy Fleetwod har hittat spelet och får gälla som favorit till seger på Emirates GC.
En helt annan Hatton

Förra veckans vinnare, Tyrrel Hatton hade en tung torsdag då han sköt 76 slag. Men det var en helt annan Hatton på banan idag. Engelsmannen var bäst av alla på fredagen med 64 slag, åtta under par och ligger delad 23:a med bland annat Justin Rose och Europas Ryder Cup-kapten Padraig Harrington.

Bäste svensk är Alexander Björk och Marcus Kinhult på en delad 33:e plats med två under par, medan de andra svenskarna får spelledigt över helgen. Henrik Stensons hårda träning i vinter har inte gett resultat än. Stenson har långt till formen och med sina 74-77 var han sämste svensk på Emirates GC.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights