NyheterPorträtt

Så blev Sophia Popov en vinnare

Sophia Popov var caddie innan hon slog igenom som golfare. Hon tog då hand om Anne Van Dam och hennes golfklubbor under tävlingarna, som Drive On Championship på Inverness Club. Det fick Sophia att se banan från ett lite annat perspektiv, från en caddies öga istället för en spelares.

Sophie Popov anses nu vara världens mest spännande golftjej

– Jag är en person som brukar bara lite aggressiv, men måste jag verkligen vara det när jag spelar, nej egentligen inte, förklarar Sophia i en intervju med Golfweek.

Segrade efter alla motgångar

Hon gick sedan över till att bli en vinnare på plan med sin seger i Brittisk Open och anses nu vara en av världens mest spännande kvinnliga golfare. Innan hon vann sin senaste tävling var hon rankad som 304 i världen, nu går hon stadigt uppåt i den listan. Även pengamässigt ser det onekligen bättre ut nu för Popov, som nu spelat in hela 783 051 dollar.

Blev sjuk av ett fästingbett

För det har onekligen varit stunder på Sophia funderat över om hon valt rätt bara överhuvudtaget. Hon drabbades ett tag av Borrelia och tvingades vila upp sig, sedan blev hon fast som caddie för en vän. Men nu ser det verkligen ut att ha vänt och det är verkligen en härlig känsla för Popova.

En tuff kamp

– Ja det är faktiskt svårt att förklara, jag kan inte ens forma orden i munnen. Det känns fantastiskt, men det är också mycket jobb bakom och en tuff kamp de senaste sex åren, speciellt rörande min hälsa. Jag visste ändå längst inne att jag hade det i mig och är nu väldigt glad att jag orkade hålla ut. Det var nära ett tag att jag lade av men det gjorde jag inte, säger Popov till Golf.com.

Sophie Popov
Sophie Popova spelade cool, vilket hjälpte henne att hålla nerverna i schack

Var hon då nervös och aggressiv på plan? Inte direkt. ”Nej”, svarar Sophia, hon var mycket lugnare än vad hon brukade vara.

Foto: Getty Images / LET

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights