NyheterTävlingar

Dantorp i ledarboll på Fairmont St Andrews

Amerikanen Sean Crocker avslutade den tredje dagen av Hero Open på Fairmont St Andrews med att chippa i för eagle och ta en tvåslagsledning inför avslutningsrundan. Crocker ledde inför lördagen, ökade sin ledning efter tre raka birdies på de första nio hålen, men fick problem på det 13:e hålet där han fastnade i den tjocka ruffen. Han tog det säkra före det osäkra, droppade och gick därifrån med ”bara” en dubbelbogey. Ledningen var dock borta, men amerikanen tog tillbaka den med eaglen på det 18:e hålet och med sina 18 under par är han två före Jens Dantorp som sköt en bogeyfri 69-runda på lördagen. Ett slag efter Dantorp jagar hemmafavoriten David Law och Adrian Otaegui från Spanien.

Dantorp i ledarboll på Fairmont St Andrews

– Det var en trevlig bonus att sätta chippen på sista hålet. Jag försökte bara att få upp den nära hål, men det var riktigt coolt att se bollen trilla i, sa ledande Crocker efteråt.

– Det kan bli den häftigaste dagen i mitt liv om jag skulle vinna imorrn. Jag spelar golf för att jag älskar det. Det var ett bra tag sedan jag vann en tävling så det skulle vara stort för mig.

Jens Dantorp har spelat bra nästan hela säsongen på Challengetouren och jagar sin första seger på DP World Tour. Det stabila spelet har fortsatt även på Fairmont St Andrews och Dantorp har endast gjort två bogeys på de tre första dagarna. På söndagen går svensken i ledarbollen.

– Banan spelades svårare idag. Det är kul att spela en sån här bana i vind, för den behöver det. Jag spelade riktigt bra idag, försökte vara lite mindre aggressiv och spela smart. Jag ser fram emot imorgon, man vet aldrig när det är din dag, sa Dantorp efter sin runda.

Foto: Getty Images
Klicka här för att komma till ledartavlan från Hero Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights