NyheterTävlingar

Fleetwood försvarade titeln i Nedbank Golf Challenge

Det blev en rafflande avslutning av Nedbank Golf Challenge som spelades på Gary Player Country Club i Sydafrika, men till slut stod engelsmannen Tommy Fleetwod som vinnare. Han försvarade därmed sin seger från 2019 eftersom tävlingen inte spelats sedan dess på grund av pandemin.

Fleetwood inledde med tre raka 70-rundor, men ökade farten på det sista varvet och kom in på 67 slag, totalt 11 under par, och det räckte till seger med ett slag före Ryan Fox. Nyazeeländaren skulle ha klivit upp som etta i DP World Tour-rankingen vid en seger, men en bogey på det sista hålet grusande den drömmen.

Danske Rasmus Højgaard och Thomas Detry från Belgien ledde inför den sista dagen men båda spelade bort sig helt när söndagens spel återupptogs efter en paus på grund av ett åskväder.

Istället var det Fleetwood, Fox och Indiens Shubhankar Sharma som spelade bäst den sista dagen och trion turades om att vara i ledningen. Med en eagle på det 14:e hålet av Fleetwood var de tre spelarna helt lika inför avslutningen.

Sharma gjorde bogeys på hål 16 och 17 och var därmed borta från segerstriden. På det sista hålet slog Fox ett dåligt utslag med dagens enda bogey som följd och när Fleetwood gjorde sitt par var segern klar.

–  Det har varit en fantastisk vecka. Jag har redan så många härliga minnen från denna plats, och nu fick jag ytterligare ett, sa en rörd vinnare efteråt.

Ryan Fox var nöjd, trots den nesliga bogeyn på det sista hålet.

– Jag spelade bra, missade inte ett slag förrän det sista hålet. Det är en tuff golfbana, framförallt avslutningshålen, Tommy var den som höll ihop spelet bäst, all heder åt honom, sa Fox efteråt.  

– Det ska bli kul att försöka jaga ikapp Rory nästa vecka. Det blir såklart tufft, han är bäst i världen av en anledning, men vi får se vad som händer, menade Fox om tourfinalen DP World Tour Championship som spelas i Dubai.

För svensk del blev det en bra söndag på Gary Player Country Club. Sebastian Söderberg sköt en 67-runda som tog honom hela vägen upp till en delad femteplats. Joakim Lagergren gick runt på 70 slag den sista dagen och slutade på delad 29:e plats. Båda svenskarna är därmed klara för DP World Tour Championship, där även Alex Norén dyker upp. Norén är med sin 31:a plats bäst rankad av svenskarna inför tourfinalen.

Klicka här för att komma till slutresultaten från Nedbank Golf Challenge

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights