NyheterTävlingar

Sju raka segrar för Burns i WGC Match Play

Sam Burns kom till World Golf Championships-Dell Technologies Match Play utan att göra så mycket väsen av sig. Han var förvisso 13-rankad i tävlingen, men försnacket handlade mest om Scottie Scheffler, Rory McIlroy, Jon Rahm och de andra superstjärnorna.

Men Burns kände tidigt i tävlingen att svingen och spelet satt som det skulle. Och för varje match han vann, växte självförtroendet lite till och efter tre raka segrar i gruppspelet ställdes Burns mot fjärdeseedade Patrick Cantlay, där det blev en relativt enkelt 2/1-seger och avancemang till kvartsfinal.

Fortfarande var det inte många som gav Burns någon större uppmärksamhet. Kvar i tävlingen var många stora stjärnor och inför kvartsfinalerna snackades det redan om en drömfinal mellan Scottie Scheffler och Rory McIlory. Men Burns tuffade på. I kvartsfinalen manövrerade han enkelt ut Mackenzie Hughes med 3/2 efter felfritt spel och han ställdes nu mot världsettan och sin gode vän Scottie Scheffler i semifinalen.

Där tog Burns kommandot direkt och vann de tre första hålen efter tre inledande birdies. Scheffler skulle dock visa varför han är rankad etta i världen och kämpade sig tillbaka in i matchen och när Burns spel för första gången under hela veckan svajade till, kunde Scheffler segla förbi sin kompis och vara två upp med sex hål att spela. Då kopplade Burns på turbon igen, gjorde fyra birdies på de sista sex hålen och gick ikapp. Den spännande semifinalen gick till särspel där Burns avgjorde med ytterligare en birdie på det tredje särspelshålet och skrällsegern var ett faktum.

– Jag spelade riktigt bra idag och det kändes inte som jag förlorade matchen mot Sam, utan att han vann den, all heder åt honom, sa Scheffler efteråt.

Den andra semifinalen mellan Rory McIlroy och Cameron Young var minst lika välspelad och spännande och även den gick till särspel. Och även den matchen slutade med en skräll när Young gick ikapp McIlroy på sluthålen och vann med en birdie på det första särspelshålet.

I finalen mellan Burns och Young inledde Sam Burns med en tidig bogey och var ett ner efter tre hål. Sen följde en birdiekavalkad från amerikanen och han var till slut helt överlägsen och vann 6/5 och tog därmed hem historiens sista WGC Dell Match Play efter sju raka segrar.

– Vilken vecka! Jag är helt slut nu, den här veckan är lika mentalt utmattande som den är fysiskt, sa Burns efteråt.

– Det här betyder så otroligt mycket för mig. Nu ska försöka ta en plats i Ryder Cup-laget, det vore en dröm som går i uppfyllelse, sa Burns som nu kliver upp på 10:e platsen på världrankingen.

Rory McIlroy slog Scottie Scheffler med 2/1 i matchen om tredje pris.

Klicka här för att komma till slutresultaten från WGC Dell World Match Play

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights