Nyheter

Så ska Henrik Stenson återta Ryder Cup-trofén

– Så härligt att få välkomna mitt team från @rydercupteameurope hem till mig! Planeringen är på gång och vi ska göra allt vi kan för att vinna tillbaka den åtråvärda trofén 🏆🇪🇺

Orden är Henrik Stensons och det är ett glatt gäng som satte sig ned hemma hos honom i veckan för att lägga strategin inför nästa Ryder Cup.

Henrik Stenson är förste svensk att leda Europas lag i den prestigefyllda lagturneringen. I mars stod det slutligen klart. Henrik Stenson är utsedd till kapten för Europas lag i Ryder Cup 2023.

Henrik Stenson, 45, ska leda lag Europa i Ryder Cup 2023. Han blev förstås mycket stolt över äran och sade efter utnämningen att han ser fram emot den stora utmaningen.

– Jag kommer gör allt som står i min makt och vända på alla stenar för att ta tillbaka Ryder Cup-trofén i europeisk ägo.

Här kan ni se filmen där Stenson berättar om hur han känner inför sin uppgift>>

Tävlingen avgörs i Rom 25 september – 1 oktober 2023, så svensken har gott om tid på sig att göra en laguttagning.

Drömmen slog in för Henrik Stenson

Hur ska då Stenson och hans nya team gå till väga för att återta den eftertraktade Ryder Cup-utmärkelsen?

Med sin erfarenhet från proffsgolfen ska han likt tidigare Ryder Cup-kaptener använda sin fingertoppskänsla för att ta ut de bästa spelarna till Europalaget. Han ska representera team Europa på det bästa sätt han kan, och han är den första svensken att få den nya rollen.
– Jag fick gåshud varje gång jag tog på mig Europa-tröjan som spelare, och nu kommer det att bli ännu större i rollen som kapten, säger golfaren.

45-årige Stenson gjorde sin debut i tävlingen 2006 och var vice kapten i den senaste upplagan.
– Henrik har alla egenskaper för att vara en jättebra kapten. Han har ett otroligt imponerande golf-cv som majorvinnare, bäst i Europa två gånger och vinnare av Fedex Cup (PGA-slutspelet), och han har spelat Ryder Cup fem gånger”, har Guy Kinnings, chefen för det Europeiska Ryder Cup-laget berättat.

Titta på tidigare kaptener

Stenson kommer också att snegla på hur tidigare framgångsrika Ryder Cup-kaptener har gjort för att vinna år efter år.

Henrik Stenson

Thomas Bjørn och Colin Montgomerie, Bernhard Langer, Paul McGinley – vad hade de för strategi?

Senaste omgångens Ryder Cup-kapten, Pádraig Harrington, åkte dock hem med förlust i bagaget. USA-laget var överlägset och tårarna rann inte bara på Rory McIlroy. Golf-fansen var besvikna och därför är pressen och förväntningarna extra stora på Göteborgaren.

–När jag började min professionella golfkarriär var det bortom min vildaste fantasi att jag en dag skulle följa legendarer som Seve Ballesteros och få bli Ryder Cup-kapten. Med den här dagen visar att drömmar faktiskt ibland slår in, säger Stenson, som nu laddar inför tävlingen som avgörs i oktober 2023 på Marco Simone-banan i Rom, Italien.

Vem grundade Ryder Cup?

Tävlingen grundades av engelsmannen Samuel Ryder (18581936). Ryder arbetade på sin fars plantskola då han startade landets första postorderföretag inom home-gardening, trädgårdsskötsel. Ryder tjänade pengar som gräs, men trappade under medelåldern ner på affärerna. Han började att spela golf 50 år gammal och gick snabbt ner till hcp 6.

Pokalen fick namnet Ryder Cup

Golfen blev miljardären Samuel Ryders stora intresse och han spenderade mycket av sin förmögenhet som sponsor för olika golftävlingar och 1926 arrangerade han en inofficiell tävling mellan USA och Storbritannien. Så småningom blev tävlingen en tradition och Samuel Ryder beställde en pokal från en guldsmedsfirma.

Ryder Cup
Pokalen med en ingraverad golfspelare föreställande Abe Mitchell

Locket på pokalen fick en ingraverad golfspelare föreställande Abe Mitchell, Ryders personlige tränare. Pokalen fick namnet Ryder Cup och den första officiella matchen spelades året därpå i WorcesterMassachusetts.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights