Golfbanor i USANyheterTävlingar

Stormigt när Herbert tog sin första PGA-seger på Bermuda

Sista dagen lade Patrick Reed in en högre växel och avancerade 15 placeringar på ledartavlan. Reed slutade tvåa. Så snopet för amerikanen, som glänste med sitt spel ute på den vindpinade banan. Vann gjorde Lucas Herbert, 25, från Australien.

Inga toppspelare

Bermuda Championship 2021 kunde inte skryta med ett imponerande startfält. Inga toppspelare fanns på plats, så nu var det fritt fram för förmågorna som kämpar länge och väl på touren i de lägre divisionerna.

Herbert är en typisk sådan spelare som tog chansen – och vann! Han är en bra spelare, ligger hyfsat till på världsrankingen, har en solid karriär hittills men inga vinster på PGA Tour. Nu tog han sin första seger på PGA-touren genom att ”klå” Patrick Reed med bara ett slag. Därmed säkrar han sin närmaste framtid på den absolut högsta nivån och kommer att få spela tävlingar som The Players Championship och inte minst The Masters.

– Jag tyckte jag kämpade riktigt hårt där ute, slog bra slag och puttar men fick ingen utdelning. Utan tålamod hade det inte gått. Jag väntade in möjligheterna som kom vid rätt tillfälle för mig, sade en glad Herbert till pressen efteråt.
Segern inbringade dessutom 1,2 miljoner dollar. En bra slant att ha på kontot för golfaren som om bara en månad fyller 26 år. På stormiga Bermuda tog karriären en riktig flygande fart för Herbert.

Bäste svensk blev amatören Ludvig Åberg som slutade totalt -2 för tävlingen.

Här kan ni se höjdpunkterna från Bermuda Championship 2021.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights