NyheterTävlingar

Strålande start av Åberg i U.S. Open

Ludvig Åbergs collegetränare på Texas Tech blev snabbt van vid att Åberg ofta tog lång tid på sig att svara på hans sms. Det var inte av respektlöshet. De sena svaren var ett tecken på Åbergs disciplin.

Till skillnad från de flesta av hans vänner satt Åberg sällan klistrad vid sin telefon tittandes på sociala medier. Han anade att det kunde påverka hans strävan att nå hans stora mål för livet.

Disciplin har alltid varit ledordet i Ludvig Åbergs karriär. Och disciplin var nyckeln till framgång för Åberg under det första varvet av årets U.S. Open på tuffa Pinehurst No 2. Åberg gick runt på 66 slag och är endast ett slag efter ledarduon Rory McIlroy och Patrick Cantlay.

Det här är Åbergs första U.S. Open. För bara två månader sedan slutade han tvåa i Masters, sin första majortävling. Både Augusta National och Pinehurst No 2 innebär rejäla utmaningar för spelarna med såphala greener där det är lätt att bli för aggressiv med sina inspel. Att sikta en bit bort från flaggan, även med en sandwedge i handen, är oftast det bästa beslutet. Men det kräver, ja just det, disciplin.

– Vad jag än gör, oavsett om det i är i gymmet eller på golfbanan försöker jag göra det på rätt sätt. Jag tror att det lönar sig i längden, säger Ludvig Åberg.

Trots att han bara varit proffs i ett år är alla experter överens om att Åberg har det som krävs för att vinna det största tävlingarna. Efter sex birdies och två bogeys den första dagen av U.S. Open bara bekräftades detta.

Hans mentala styrka, hans raka och långa drivar i kombination med en av golfens bästa och mest erfarna caddies, Joe Skovron, gick Åberg fram som en maskin i sin tredje major i karriären på en av världens tuffaste golfbanor.

Han träffade alla fairways och snittade 321 yard från tee. Han missade endast två greener på hela dagen. Efter att inlett med ett par sitt första hål, banans 10:e, gjorde Åberg två snabba birdies på hål 11 och 12. Det blev en bogey efter ett bunkerbesök på det 14:e hålet, men Åberg gjorde återigen två birdies i rad, på hål 18 och sedan på ettan. Han fick även avsluta snyggt med att slå upp sig nära på det 9:e hålet och sätta putten för birdie.

– Jag är mycket, mycket nöjd med rundan idag. Jag och min caddie hade riktigt bra snack många gånger om var vi skulle försöka slå bollen. Det är många flaggor som man inte ska gå för här och det gäller verkligen att vara disciplinerad när man spelar en sån här tuff bana.

Åberg spelade med Tony Finau och amerikanen var rejält imponerad.

– Det var en fröjd att se honom spela. Det finns inga gränser för hur bra han kommer att bli, sa Finau efteråt. Han har alla förutsättningar för att vinna majors, sa Finau.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights