NyheterTävlingar

Francesco Molinari blir Luke Donalds femte vice kapten i Ryder Cup

Luke Donald har utsett italienaren Francesco Molinari till sin femte och sista vicekapten till Europas lag i Ryder Cup som kommer att spelas på Marco Simone Golf & Country Club i Rom, från 26 september – 1 oktober.

Molinari ansluter sig till därmed till sin bror Edoardo, Thomas Björn, Nicolas Colsaerts och José María Olazábal i Donalds ledarstab.

40-åringe Francesco Molinari blev Italiens första majorvinnare när han tog hem The Open på Carnoustie 2018. Senare samma år blev han den första europeiska spelare att vinna maximalt fem poäng på fem matcher när Europa vann Ryder Cup på Le Golf National i Paris. Molinari bildade då ett ikoniskt partnerskap med engelsmannen Tommy Fleetwood, och duon kallades för ”Moliwood”.

Molinari gjorde sin Ryder Cup-debut tillsammans med sin äldre bror Edoardo på The Celtic Manor i Wales 2010 och var också en del av Europas lag i ”Miraklet på Medinah” två år senare, och delade där sin singelmatch mot Tiger Woods när Europa vann en dramatisk upplaga av Ryder Cup.

– Jag är väldigt stolt över att vara en del av Lukes team. Jag började året i hopp om att vara där som spelare, men det är fortfarande en stor ära att vara där som vicekapten, säger Molinari i ett pressmeddelande.

– Luke har satt ihop ett riktigt bra team av människor. Många av dem står mig nära på olika sätt. Det coolaste ögonblicket jag har haft i Ryder Cup var att göra min debut tillsammans med min bror Edoardo i Wales och för första gången uppleva vad det innebar att vara en del av det europeiska laget. Det är riktigt häftigt att vara där med honom igen i Rom. Jag kommer att göra allt jag kan för att hjälpa Luke och laget och förhoppningsvis ta tillbaka pokalen till Europa.

Luke Donald valde Molinari till vicekapten av flera skäl.

– Jag valde Francesco eftersom han har mycket erfarenhet av Ryder Cup och han är en major-vinnare. Han har en enorm individuell karriär, men han är också italienare. Jag ville ha honom där oavsett vad, antingen som spelare eller som vicekapten. Med hans bror där också tror jag att det kommer att bli väldigt speciellt. Francesco är en hjälte i Italien. Han har så mycket respekt från italienarna för vad han har gjort för golfspelet och jag kunde inte vara lyckligare av att få ha med honom i vid min sida, säger Luke Donald.

Kvalificeringen för Donalds 12-mannalag avslutas söndagen den 3 september. I dagsläget är Jon Rahm, Rory McIlroy och Viktor Hovland klara för laget. Ytterligare tre automatiska platser är tillgängliga att spelarna att kämpa om. Donald kommer sedan att tillkännage sina sex kaptensval måndagen den 4 september.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights