Nyheter

Så får du mer spänning när du tittar på golf

Det finns många sätt att öka sin upplevda spänning både för golf och andra sporter. Att titta på tours och matcher live är nog det mest vanliga. Ett annat sätt är att testa på sporten själv, för att förstå hur duktiga ens favoritspelare faktiskt är. Men få saker får en så intresserad i en match som att vara personligt investerad i utfallet – vi talar alltså om odds på bettingsidor.

Golf är långt ifrån den mest populära sporten att betta på. Faktum är att enligt en svensk undersökning 2024 så är det bara 3% av svenska spelare som satsar pengar på just golf. I den här artikeln har vi med hjälp av Oddsbonusar.se tagit fram några av de främsta sakerna du behöver ha i åtanke för att testa betting på golf.

Oddsbonusar för golf – Hur fungerar de, och finns de ens?

Spelbolag på nätet är kända för att dela ut välkomstbonusar till nya spelare. Det finns bonusar för både casinospel och sportsbetting. I regel gäller en oddsbonus på vilka sporter som helst i utbudet, så du behöver alltså inte välja en särskild bonus för just golf. 

Bonusar har ett sämre rykte, då de är kända för att komma med kluriga regler och villkor, men dessa är inte så komplicerade när man väl förstått hur de fungerar. Faktum är att vi skulle rekommendera en bonus till en förstagångsspelare, då du får mycket mer spel (och spänning) för dina pengar. Nedanför förklarar vi de vanligaste villkoren, och vad de betyder:

 • Omsättningskrav
  För att motverka att spelare tar ut bonusen direkt efter sin första insättning så behöver beloppet först omsättas. Omsättning kan skrivas t.ex. 8x. Om du får 500 kronor i oddsbonus med 8x omsättningskrav behöver du alltså satsa 8×500 = 4000 innan du kan ta ut eventuella vinster från spelkontot.
 • Minimumodds/minstaodds
  Om du får ett gratisspel eller riskfritt spel som bonus så kommer dessa med ett minimumodds, ibland kallat minstaodds eller lägsta odds. Detta är det lägsta oddset du kan satsa på för att spelet ska räknas till omsättningskravet. Med ett minstaodds på 1.60 så kan du alltså inte omsätta din bonus med ett spel till 1.50 odds.
 • Minsta insättning och maxvinst
  Det finns alltid ett minsta belopp, ofta 100-200 kronor, som du måste sätta in för att kunna ta emot en bonus. Det kan också finnas ett högsta belopp som du kan vinna när du spelar för bonuspengar. Särskilda bonusregler unika för spelbolaget hittar du alltid i deras regler och villkor.

Kom igång snabbt och smidigt med BankID

Hos bettingsidor med svensk licens använder man sig alltid av BankID för att registrera och verifiera sitt konto. Detta är lika snabbt och smidigt som att logga in på internetbanken; och lika säkert. Spelbolag med Spelinspektionens logga längst ned har svensk licens som ges ut av staten, vilket betyder att du inte behöver oroa dig för säkerheten. Följ dessa steg för att blir medlem hos en bettingsida:

 1. Välj en bettingsida som erbjuder en passande bonus
 2. Klicka på Spela/Bli medlem/Logga in
 3. Verifiera dig med ditt BankID
 4. Välj belopp, om du vill ha bonusen och betalningsmetod (vi rekommenderar Swish)
 5. Verifiera transaktionen med BankID, och sedan är du redo att spela

Klicka dig vidare till sportsektionen hos spelbolaget, välj “alla sporter” eller liveodds, klicka på golf och sedan är det bara att välja och vraka. Exempel på populära oddsmarknader för golf inkluderar vinnare av en match eller tour, slutplacering, andra- och tredjeplats, och mycket mer.
Vi önskar dig en extra spännande match, och vill påminna om att spela ansvarsfullt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights