NyheterTävlingar

Det internationella laget närmar sig USA

Det amerikanska paret Jordan Spieth och Justin Thomas vann båda sina matcher under lördagens foursomes och bästbollar och förblir därmed obesegrade i årets Presidents Cup. Men i övrigt tillhörde den tredje dagens spel det internationella laget som efter att legat under med 2-8 inför helgen nu närmar sig USA med stormsteg och söndagens singelmatcher ser plötsligt väldigt spännande ut.

Det internationella laget behövde något extra för att få igång spelarna. En gnista som skulle väcka liv i laget och stoppa USA:s framfart i Presidents Cup. Och det skulle visa sig att laget hade just en sådan inspirationskälla i form av 20-årige Tom Kim. Under lördagens båda varv levererade Kim ett fantastiskt spel och en enorm energi som spreds sig över hela laget och som gör att matchen mot USA i allra högsta grad lever.

Spieth och Thomas och Tony Finau i par med Max Homa blev för svåra i lördagsmorgonens foursomematcher. Men Tom Kim i par med K.H. Lee imponerade i sin match mot Scottie Scheffler och Sam Burns och bärgade hem den tredje poängen till det internationella laget. Och äntligen fick även Adam Scott och Hideki Matsuyama bidra med en poäng till sitt lag när de vände sin match mot Cameron Young och Collin Morikawa.

Och det skulle bli ännu bättre under eftermiddagen.

Kims eagle väckte laget

Ledda av den yngsta spelaren i årets upplaga, Tom Kim, började laget sin jakt att närma sig USA. När Kim satte en 20-meters putt för eagle på det 11:e hålet spreds sig jublet över hela Quail Hollow. I par med Si Woo Kim var de nu ikapp favoriterna Patrick Cantlay och Xander Shauffele. Matchen var lika när de sedan kom till det sista hålet och Tom Kim stod inför en tremeters putt för birdie och vinst av matchen.

Han tog några steg bakåt när bollen närmade sig hålet, tappade sin putter och slog kepsen i marken i ett lyckorusigt firande.

– Jag ville sänka den putten mer än något annat i världen, sa Kim efteråt.

Några minuter senare hade Adam Scott och Cameron Davis vänt sin match på sluthålen och lyckades vinna efter stor dramatik mot Billy Horsel och Sam Burns och ta hem ytterligare en poäng till det internationella laget.

USA leder inför söndagens singlar med 11-7 och behöver bara ta hem 4,5 poäng för att vinna. Jordan Spieth och Justin Thomas har varit ett draglok för USA och är det första par att vinna fyra poäng till USA sedan Tiger Woods i par med Steve Stricker gjorde det 2009.

– Vi måste fortsätta göra jobbet imorgon och vinna två poäng till för vårt lag, sa Spieth.

– Jag skulle älska att vinna min singelmatch imorgon, och jag vet att Justin också skulle göra det. Våra matcher kommer att vara extremt viktiga, fortatte Spieth som möter Cam Davis i den andra singeln. Justin Thomas möter Si Woo Kim i den första och kapten Davis Love III spelar därmed ut sina starkaste kort först.

Det är många viktiga matcher som följer. Om Hideki Matsyama och Adam Scott kan fortsätta med sina uppgående formkurvor och besegra Sam Burns och Patrick Cantlay i sina matcher, ja då kan det mycket väl bli en rysare som väntar.

Den kanske mest sevärda matchen är den tredje från slutet då energiknippet Tom Kim möter Max Homa som är obesegrad i sin första Presidents Cup. Det är fortfarande stor fördel till USA, men det internationella laget har fått upp ångan. Jakten kan börja.

Foto: Getty Images

Klicka här för att se resultaten från Presidents Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights