NyheterTävlingar

Drömstart för USA i Presidents Cup

Paret Patrick Cantlay och Xander Schauffele bad inte om att få spela i första boll för det amerikanska laget. För USA:s kapten Davis Love III var dock saken klar. Skicka ut superduon direkt och ta hem den första poängen till USA.

Duon är obesegrade i fyra matcher i Ryder Cup och Presidents Cup och de vann även årets enda lagtävling på PGA-touren, Zurich Classic i New Orleans. De gjorde processen kort i sin foursomematch mot Adam Soctt och Hideki Matsuyama i det internationella laget. Matchen var slut redan på det 13:e hålet då amerikanarna var sex upp.

Det här spreds sig såklart vidare till de övriga spelarna ute på banan och USA:s lag stormade fram på Quail Hollow Club, inspirerade av Cantlay och Shauffeles framfart i täten.

Nyckeln till parets framgångar i just foursome som kan vara både ångesfullt och stressigt, är att Cantlay och Schauffele har känt varandra sedan college, de spelar ungefär samma typ av spel och de har en förmåga att inte hetsa upp sig när det går snett.

– Även fast det är foursome känns allt helt naturligt på banan, menade Cantlay.

– Vi känner oss bekväma och självsäkra och det var bara att köra på därute, fyllde Schauffele i.

Det internationella lagets kapten, Trevor Immelman, visste vikten av den inledande matchen och  skickade därför ut Adam Scott och Hideki Matsuyma i en förhoppning att ta hem den viktiga första poängen. Det gick inget vidare. USA var fyra upp redan efter sju hål och gjorde inte en misstag på hela varvet.

Det blev Adam Scotts största förlust i Presidents Cup sedan hans debut 2003 och den största segermarginalen i en foursomematch i Presidents Cup sedan 2011.

Det amerikanska laget hade många anledningar att jubla under första dagens spel av Presidents Cup. Foto: Getty Images

Tjugofem matcher återstår, och det internationella laget kan trösta sig i det faktum att de är halvvägs genom det format som de har kämpat mest med genom åren. Av någon anledning är det i just foursomes som det amerikanska laget är helt överlägset det internationella. I bästbollar har det varit relativt jämnt mellan lagen och i singelspelet har det internationella laget ett litet poängövertag historiskt sett.

I den andra matchen vann Jordan Spieth och Justin Thomas mot Sungjae Im och Corey Conners med 2/1. Spieth är därmed obesegrad i sex foursomematcher i Presidents Cup. Med samma segermarginal tog rookien Cameron Young i par med Collin Morikawa hem USA:s tredje poäng i matchen mot Tom Kim och K.H. Lee.

Det såg länge ut som att USA skulle få med sig alla fem poängen från den första dagen men Cam Davis och Si Woo Kim lyckades vända och vinna sin match mot världsettan Scottie Scheffler och Sam Burns på ett starkt sätt och därför är ställningen ”bara” 4-1 till USA inför fredagens bästbollar.

Klicka här för att komma till resultaten från Presidents Cup

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights