NyheterUtrustning

Taylor Made Stealth 2 – längre och rakare slag med mer kolfiber

För ett år sedan revolutionerade Taylor Made konceptet för driverteknik med sin banbrytande Stealth Carbonwood-driver med den nya lättviktsträffytan 60X Carbon Twist Face. Efter ett starkt år på marknaden och proffstourer över hela världen har utvecklingen för driverprestanda med kolfiberträffyta bara börjat när TaylorMade nu lanserar driverserien Stealth 2 Plus, Stealth 2 och Stealth 2 HD.

”Fargiveness – långt och rakt”

Stealth 2 har en nykonstruerad träffyta som bygger på den fina bollhastighet som den ursprungliga 60X Carbon Twist Face skapade genom en optimering av energiöverföringen. Den nya konstruktionen har en avancerad ICT-version (Inverted Cone Technology) som bibehåller bollhastigheten vid orena träffar och har förlåtande egenskaper för mer längd och precision, eller som Taylor Made kallar det: Fargiveness.

En mer uttalad ICT ger en träffyta som är tunnare i utkanten och tjockare in mot centrum, vilket ger högre hastighet även längre ut. Träffytan på Stealth 2 väger bara 24 gram (två gram mindre än den ursprungliga Stealth-träffytan) och är konstruerad med ett utökat CORområde som ger större sweetspot och bättre prestanda över hela träffytan.

– Det finns i princip två sätt att göra en driver mer förlåtande: att optimera träffytan och att optimera huvudet. Den första Stealth-generationens 60X Carbon Twist Face gav högre bollhastigheter för alla typer av spelare och med Stealth 2 hade vi som mål att göra alla de tre modellerna mer förlåtande. Vi lyckades göra det genom en modifierad konstruktion av träffytan där vi fokuserade på förlåtande egenskaper längre ut från sweetspot och en helt ny, modulär huvudkonstruktion med kolfiber, berättar Tomo Bystedt, Senior Director Product Creation, Carbonwood och Metalwoods.

Ju mer kolfiber, desto bättre

Stealth 2 är den första drivern i TaylorMades historia som har större volym kolfiber (inklusive komposit) än något annat material. TaylorMade har gradvis ökat användningen av kolfiber de senaste fem åren och jämfört med den första Stealth-generationen har Stealth 2 Plus nu 75 procent mer kolfiber och Stealth 2 och Stealth 2 HD nästan dubbelt så mycket.

Vad innebär kolfiber? Mer kolfiber möjliggör större omfördelning av massa för större motstånd mot vridning (MOI) och optimering av tyngdpunktens position. Mer kolfiber gör att ingenjörerna kunnat öka det totala motståndet mot vridning för Stealth 2 Plus-drivern med nio procent jämfört med Stealth Plus.

Kolfiber i Stealth 2-drivers: kolfibertopp, kolfiberförstärkt kompositring, kolfibersula och 60X Carbon Twist Face. De enda metalldelarna i huvudet på Stealth 2 är den främre titankragen med hoseln och ramen för träffytan samt fram- och bakvikterna i de olika modellerna. Den nya, kolfiberförstärkta ringen ger konstruktionshållfasthet och hög slitstyrka samt sparar vikt så att ingenjörerna kunnat skapa en mer avancerad och funktionell form.

– Den moduluppbyggda kolfiberkonstruktionen av Stealth 2-huvudet representerar vårt fokus på kolfiber som det främsta materialet i alla TaylorMade-drivers vi lanserar. Det var tydligt att de genombrott vi hade gjort med Stealth bara var början när det handlar om den prestanda vi kan utveckla med den här teknikplattformen. Ett huvud med en primärt kolfiberbaserad konstruktion innebär en revolution för var vi kan placera massa i en driver och det gör att vi kan finjustera utgångsvinkel, spinn och motstånd mot vridning i de tre olika Stealth 2-drivermodellerna, säger Tomo Bystedt.

Samma banbrytande teknik

Stealth 2 har fortsatt de olika tekniska innovationer som gjorde den första Stealth-drivern till en kraftmaskin på alla nivåer i golfvärlden. 60X Carbon Twist Face har en polyuretanbestrykning med nanotextur för finjustering av utgångsvinkel och spinntal, vilket i sin tur ger optimal totallängd oavsett spelförhållanden.

Inertia Generator förblir den grundläggande källan till finjusterade aerodynamiska egenskaper. Resultatet är en mycket snabb huvudform som bidrar till högre svinghastighet i nedsvingen för golfspelare på alla nivåer utan att kompromissa med de förlåtande egenskaperna.

TaylorMades hyperflexibla Thru-Slot Speed Pocket-konstruktion är utvecklad för maximal bollhastighet och ytterligare förlåtande egenskaper vid kontakt lågt på träffytan.

Ingenjörerna arbetade hårt på att skapa en perfekt akustik för Stealth 2 så att den skulle ha det ljud och den känsla TaylorMades drivers är kända för. De använde en kombination av kolfiberpanelernas böjning, form och tjocklek för att finjustera akustiken och ge en klar och kraftfull ljudprofil.

Stealth 2 Plus-, Stealth 2- och Stealth 2 HD- drivers kan förbeställas från och med 10 januari och kommer till butikerna den 17 februari.

Stealth 2 Plus kostar 7 299 kronor och erbjuds i loften 8°, 9° och 10,5°.

Stealth 2 och Stealth 2 HD kostar 6 999 kronor och erbjuds i loften 9°, 10,5° och 12°.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights