Nyheter

Kathy Whitworth dog mitt i julfirandet

Kathy Whitworth, som gick med i Ladies Professional Golf Association i slutet av 1950-talet, har dött. Hon blev 83 år och avled hastigt mitt i julfirandet.

– Whitworth firade jul med familj och vänner i Flower Mound, Texas, där hon bodde, när hon plötsligt kollapsade och dog strax efter, säger Christina Lance, som är taleskvinna för LPGA.

Regnade pengar över Whitworth

Närmast sörjande är Bettye Odle, som levde ihop med Kathy Whitworth, som blev proffs vid 19 och var LPGA-tourens rekordvinnare. Hon toppade penninglistan (bäst betalda damgolfaren) åtta gånger och blev det första damproffset som vann mer än 1 miljon dollar i prispengar, när hon slutade trea i 1981 Women’s Open. Det var den enda turnering hon aldrig lyckades vinna.

-Jag skulle lätt ha bytt ut att vara den första att tjäna en miljon för att vinna Open, men det var en tröst som tog en del av stinget av att inte vinna, sa hon i en intervju.

Kathy Whitworth vann hela 88 golftävlingar och kom tvåa 93 gånger mellan 1958 och 1985.

Annika Sörenstam träffade golfstjärnan ett antal gånger och på instagram visar hon sin saknad och sorg med en fin bild och ord:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights