NyheterUtrustning

Tempo, kraft och kontroll med BAL.ON

BAL.ON är ett smart träningshjälpmedel som med trycksensorer i sulorna ger realtidsdata till en smartpone-app.

Biomekaniska insikter i svingen har gjort stort intryck på instruktörer och nu kan du ha din egen tryckplatta med dig när du tränar. Det är Continental, kanske mest kända för sina däck, som tillsammans med grundaren Felix Lindner står bakom det som kan bli en revolution för alla som tränar seriöst.

Om du tagit en lektion där din pro visat hur du förflyttar din tyngdpunkt i svingen så vet du hur det fungerar. Trycket ska gå från någonstans kring centrum över mot höger fots insida och sedan tillbaka vänster igen när du svingar ned och igenom. Nu kan du få ta med dig samma teknik när du tränar på egen hand.

I smartphone-appen kan du också filma svingen och synka med realtidsdata från sulorna. Med högteknologisk bildbehandling och maskininlärning hjälper spelaren och instruktören att identifiera vilka områden som kan förbättras – och appen kan till och med föreslå lämpliga övningar.

Vid en smyglansering i några länder kommer BAL.ON att säljas för 549 euro. För de pengarna får du ett par smarta sulor och två små pods som sätts på skorna för att sända data vidare till smartphone-appen. Du hittar BAL.ON på www.bal-on.golf och framöver även i välsorterade shopar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights