NyheterTävlingar

Tiger Woods anmäld till U.S. Open

Tiger Woods har anmält sig till årets U.S. Open. Om han kommer att spela återstår att se. U.S. Open meddelade på Twitter att Woods, som vunnit tävlingen tre gånger, lämnat in sin anmälan före onsdagens deadline. Årets U.S. Open kommer att spelas 16-19 juni på Country Club of Brookline. Att lämna in sin anmälan innebär att Woods nu har en möjlighet att spela U.S. Open, men det garanterar inte att han spelar.

Woods gjorde sin återkomst till tävlingsgolfen i förra veckans Masters på Augusta National. Han överraskade många genom att spela tävlingen där han gick de första två rundorna på 71-74  och var då endast fyra slag från andraplatsen. Han föll sedan tillbaka med två 78-rundor över helgen och var uppenbart sliten och haltade fram på den kuperade banan. Men han sa efteråt att han var väldigt tacksam att kunna spela tävlingsgolf igen.

– Jag har inte riktigt den uthållighet som jag skulle vilja ha, men för några veckor sedan visste jag inte ens om jag skulle spela Masters överhuvudtaget, sa Woods i söndags.

– Jag är exalterad över framtidsutsikterna, över att träna, över att komma in på gymmet och göra några andra saker för att få mitt ben starkare, vilket jag inte har kunnat göra eftersom det behövdes mer tid att läka. Jag tror att det behöver ett par dagar till för att läka efter det här, men jag kommer tillbaka, sa Woods som direkt efter Masters bekräftade att han kommer att spela The Open på St. Andrews i juli.

Woods har vunnit två av sina tre Open-segrar på just St. Andrews som han har kallat ”sin favoritbana i världen”.

– Jag ser fram emot St. Andrews. Det är något som ligger mig varmt om hjärtat. Det är golfens vagga och det är min favoritgolfbana i världen så jag kommer att vara på plats då. Men allt däremellan vet jag inte, sa Woods som även meddelade att han kommer att spela JP McManus Pro-Am på Adare Manor den 4-5 juli, veckan före The Open.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights