NyheterTävlingar

Tiger Woods närmar sig start i Masters

– Jag känner att jag kommer att spela.

Med dessa ord signalerade Tiger Woods på en presskonferens i tisdags sin avsikt att spela Masters, hans första officiella PGA TOUR-start på ett och ett halvt år. Det skulle då bli hans första officiella tävling på 508 dagar, det näst längsta uppehållet i hans karriär.

Ingen som har sett honom den här veckan tvivlar på att han kan slå bollen tillräckligt bra.

Fred Couples spelade med Tiger Woods och Justin Thomas i måndags och blev rejält imponerad. Rory McIlroy var också övertygad om att Woods spel är tillbaka.
– Jag har tillbringat lite tid med honom hemma och hans golfspel finns där. Han slår bollen riktigt bra och ser vass ut, sa nordirländaren.
Den stora frågan den här veckan är om Tiger Woods kan gå runt Augusta National.

Läkarna övervägde att amputera hans högra ben efter bilolyckan i Los Angeles i början av 2021. Nu, 14 månader senare, hoppas han kunna gå runt en kuperad golfbana.

Cameron Davis, som anslöt sig till Woods under sin träningsrunda på söndagen, sa att han var ”lite långsam” när han gick uppför de branta backarna 17 och 18.

Men Woods har överaskat golfvärlden förut. Hans seger i Masters 2019 var det knappt någon som trodde skulle ske och när han fick frågan på presskonferensen om han trodde att han kunde vinna även i år kom svaret blixtsnabbt:

– Ja, det gör jag.

46-åringen har genomgått fem ryggoperationer och fyra knäoperationer. Han har inte spelat på PGA-touren på över 500 dagar, och höll på att förlora ena benet för ett år sedan. Han var sängliggandes i flera månader och började med små, små steg att komma tillbaka. Han gick från att putta till att chippa till att börja slå fulla slag. När han i höstas la ut en video på sin sving på sociala medier exploderade Internet och när han i december spelade PNC Championship med sonen Charlie såg svingen ut som vanligt igen. Han fick använda golfbil under den tävlingen för att ta sig fram, men spelet var det inget fel på och far och son Woods kom tvåa efter John Daly och John Daly Jr.

Men så sent som i februari under The Genesis Invitational sa Woods att det inte var säkert att han skulle kunna gå 72 hål någonsin igen. Men två månader senare ser det alltså ljusare ut.

Han kommer att spela med Joaquin Niemann och Louis Oosthuizen de två första dagarna, och sedan, förutsatt att han fortfarande kan och klarar cuten, spelar han vidare i helgen. Woods har 82 segrar på PGA-touren, lika många som Sam Snead. Han jagar sin 83:e seger och skulle därmed ha flest segrar av alla. Inte många tror att det är möjligt. Men Tiger tror det, och det är ju faktiskt det viktigaste.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights