Golfbanor i USANyheterTävlingar

Tiger Woods nästa Ryder Cup-kapten?

Ryder Cup är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom golfvärlden. Nu spekuleras det om vem som kan tänkas ta över som kapten för det amerikanska laget. Allt pekar på att Tiger Woods får uppdraget.

Golfälskare runt om i världen pratar nu om vem som kommer att bli nästa kapten för det amerikanska laget, när det är dags igen för Ryder Cup. Med facit i hand gick det inget vidare för USA i år i Italien.

Vem blir det?

En av de mest intressanta namnen som dyker upp i diskussionerna är Tiger Woods, en av golfens största ikoner. Davis Love III, tidigare Ryder Cup-kapten, har öppnat upp för möjligheten, och säger att det är upp till Woods själv att stämma om han vill ta på sig den prestigefyllda rollen.

Davis Love III, kapten för USA:s lag poserar på bild med Presidents Cup Trophy efter det att hans lag besegrade det internationella laget med 17,5 poäng till 12,5 poäng på Quail Hollow Club

– Vi måste ringa Tiger Woods och fråga honom, sa Love, som tidigare varit kapten för både Ryder Cup och Presidents Cup. Jag tror att han vill. Tiger är uppenbarligen intresserad av många saker just nu, så det är upp till honom, skulle jag säga. … Han är nästa logiska val.

Ryder Cup har alltid varit en spektakulär upplevelse

År 2025 sägs bli extra speciell, då den golftävlingen kommer att äga rum framför de passionerade sportfantasterna i New York. Tävlingen är planerad att spelas på Bethpage State Parks Black Course på Long Island, den bana där Tiger Woods en gång segrade i US Open 2002. Att ha Woods som kapten under dessa evenemang skulle utan tvekan att öka intensiteten och spänningen kring tävlingen.

Tiger Woods – ett dragplåster

Tiger Woods har redan en imponerande meritlista som kapten. Han ledde det amerikanska laget till seger i Presidents Cup 2019 på Australiens Royal Melbourne-bana och har tidigare fungerat som vicekapten för det amerikanska Ryder Cup-laget under deras segrar 2016 och Presidents Cup 2017. Även när han inte officiellt har haft rollen som kapten är Woods känd för att ge värdefulla råd och insikter till kaptenerna via sms och på andra sätt.

Tiger-Woods-Rory-McIlroy spelar golftävlingen the Match den 10 december 2022
Så frågan kvarstår: Kommer Tiger Woods att bli nästa Ryder Cup-kapten?

Svaret beror på om Tiger Woods själv vill det. Hans tidigare erfarenheter tyder på att han är mycket kapabel att ta på sig denna viktiga roll. För golfvärlden skulle detta vara en händelse som inte bara hyllar en av de största spelarna genom tiderna utan också ökar intresset för Ryder Cup till nya höjder. Vi får vänta och se om Tiger Woods väljer att ta på sig den här utmaningen. För visst skulle det vara magiskt om stjärnan ville leda det amerikanska laget till framgång på Bethpage Black 2025!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights