Golfbanor utomlandsGolftävlingar i EuropaNyheter

Se höjdpunkterna i Ryder Cup 2023 – en spännande första dag

Europa leder stort efter Ryder Cups första dag med 6,5–1,5 poäng. Det började bra för team Europa, som tidigt tog ledningen och höll fast vid den under förmiddagens matcher. Svenska talangen Ludvig Åberg och hans norska partner Viktor Hovland briljerade och satte standarden för laget med en övertygande vinst, vilket gjorde att Europa fick en stark 4-0 ledning efter första rundan.

En prövning för team Europa

Men det skulle visa sig att eftermiddagen blev en prövning för det europeiska laget, när ett hämndlystet USA kom tillbaka starkt.

Viktor Hovland, som var en nyckelspelare under förmiddagen, fortsatte att leverera och hjälpte det europeiska laget att hålla fast vid sin ledning. Rory McIlroy och Matt Fitzpatrick följde upp med en tidig seger under eftermiddagens matcher.

Men stjärnan, som lyste klarast, var Jon ”Rambo” Rahm från Spanien. Rahm visade sitt mest imponerande spel, när han lyckades med eagles på både 16:e och 18:e hålet, vilket räddade matchen. Hans prestation visade att Europa inte skulle ge vika enkelt.

I den sista matchen på eftermiddagen, där Robert MacIntyre och Justin Rose representerade Europa, stod det klart att inget var avgjort. USA hade en 2-poängs ledning med två hål kvar att spela. Men Rose imponerade med en fantastisk avslutning som innebar att Europa tog med sig en halv poäng även där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights