NyheterUtrustning

Nya putters från PING

I PINGs nya putterserie för 2021 ligger fokus på att öka MOI-värdet och minska antalet missade puttar. Den nya putterserien från PING innehåller hela 11 olika modeller och former och är nu tillgängliga för förbeställning och kommer snart att dyka upp i svenska golfshopar.

– I vår nya putterserie har vi, med hjälp av research och feedback från våra tourspelare, utvecklat flera olika teknologier som ska hjälpa golfare till en bättre score, menar John K. Solheim, koncernchef för PING.

– Alla modeller har ett högre MOI-värde tack vare användande av material som tungsten, stål och aluminium för att ge en förlåtande känsla och precision som golfare förväntar sig av en putter från PING. Den nya dual-durometer inserten ska ge en mjuk och responsiv känsla för optimal längdkontroll. Vi har även vidareutvecklat det visuella för att göra det lättare att sikta rätt när man adresserar puttern bakom bollen.

Höga MOI-värden

Varje modell i den nya serien är tillverkad i en mängd olika former och storlekar för att nå nya nivåer av förlåtande egenskaper. De tre Anser-modellerna (Anser, Anser 2 och Anser 4) kombinerar ett huvud av rostfritt stål med vikter av tungsten i tå och häl för att ge den populära Anser-formen dess högsta MOI-värde någonsin. I Kushin 4, DS 72 och Tyne 4 har en stålvikt placerats i hälen och tungsten i tån för att optimera tyngdpunkten. Fetch och Oslo H är tillverkade av 304 rostfritt stål och en sula av aluminium vilket gör dessa mallet-putters väldigt förlåtande. Den nya CA 70 har en sula av rostfritt stål för att uppnå en lägre tyngdpunkt och bättre förlåtande egenskaper. Harwood är den puttern i serien som har allra högst MOI-värde tack vare sin konstruktion av 6061 aluminium och tungstenvikter på 93 gram i putterns alla fyra hörn.

Dual-Durometer Insert för en mjuk och solid känsla

Den mjuka och responsiva träffytan är resultatet av en ny och innovativ dual-durometer PEBAX insert med enhetliga och något grundare skåror. Det mjuka yttre lagret ger bättre precision på korta puttar och det fastare inre lagret ger en solid känsla och god längkontroll på de längre puttarna.

– Vår nya serie är framtagen för golfaren som föredrar en något mjukare putter i träffen, men med samma respons och feedback som en fastare träffyta erbjuder, säger Solheim.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights