NyheterTävlingar

Brooks Koepka en vinnare igen

Temat för Waste Management Phoenix Open i Scottsdale Arizona blev comebacker. Skulle Xander Shauffele vinna sin första seger på två år? Eller skulle Jordan Spieth vinna för första gången på över tre år? Det blev till slut Brooks Koepka, som efter en lång tid av skadeelände visade att han är tillbaka på allvar.

Koepka är äntligen fri från smärtor och är en vinnare igen.

Koepka gick det sista varvet på 65 slag och spurtade därmed förbi allihop och tog sin första seger sedan FedEx St Jude Invitational 2019. Efter att ha kämpat med en knäskada under större delen av de senaste halvåret är han åter helt frisk.

– Det fanns en period i ungefär två månader då jag började undra om jag någonsin skulle komma tillbaka. Om jag skulle bli den golfare igen som jag en gång var, sa Koepka till PGA-tourens hemsida.

Koepka gjorde två eaglar på det sista varvet, han gick fem under på de sista sex hålen och han tog in fem slag på ledarna och blev en vinnare igen.

– Det känns som en evighet sedan, sa en lycklig segrare.

Spelade med kaptenen

Koepka spelade tillsammans med USA:s Ryder Cup-kapten Steve Stricker den sista dagen. Stricker var såklart nyfiken på Koepkas form, men han var även på jakt för att bli den äldsta segraren på PGA-touren någonsin. 53-årige Stricker slutade delad fyra i Phoenix.

Steve Stricker var nära att bli den äldste vinnaren någonsin på PGA-touren.

– Jag kom på mig själv att njuta av Brooks spel därute. Jag tror att han kan vara till en stor nytta för vårt lag i september. Men sen var jag tvungen att påminna mig själv om att jag själv ville vinna den här tävlingen, sa Stricker med ett skratt på presskonferensen efter tävlingen.

Stora smärtor

Koepka hade stora problem med vänster knä under 2019. När det blev bättre var oturen framme och han halkade på en hal betongfläck och skadade samma knä igen. Under 2020 fortsatte problemen och smärtan var stundtals outhärdlig för amerikanen.

Efter en smått galen spurt vann Koepka Waste Management Phoenix Open.

Han kunde inte svinga som tidigare, inte flytta vikten som normalt, vilket gav en överbelastad höft. Han hoppade över U.S. Open och FedExCup-slutspelet för mer rehabilitering, stamcellsterapi på vänster knä och en kortisoninjektion i höften.

– Ett tag kändes det hopplöst. Vad vi än gjorde gick det inte framåt. Det var mycket tårar men vi kämpade vidare.

Och till slut försvann smärtan och byttes istället till glädje i Scottsdale efter en smått fantastisk avslutning av Koepka.

Foto: Getty Images

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights