NyheterTävlingar

Två svenska vinnare i Spanien

Caroline Hedwall är tillbaka i vinnarcirkeln igen för första gången på fyra år efter att ha vunnit säsongsavslutningen på Ladies European Tour, Andalucía Costa del Sol Open de España.

Hedwall gick den sista dagen på 67 slag och kom in på totalt 18 under par och gick därmed ikapp Morgane Metraux från Schweiz. Sen följde ett dramatiskt särspel mellan de båda. Efter att ha delat det 18:e hålet tre gånger i rad gick de ut på det 17:e hålet, ett hål som Hedwall spelat bra på hela veckan. Det gjorde svenskan även i särspelet och när hon rullade i sin birdieputt var första segern sedan 2018 ett fakum.

– Det känns bara fantastiskt, det känns som en evighet sedan jag vann. Jag var inte säker på att jag hade en vinst kvar mig och det är så otroligt skönt nu, sa Hedwall efter sin sjunde seger på LET.

– Det var tufft under pandemin, jag ville inte resa så mycket men nu är det mer eller mindre tillbaka till det normala och det känns fantastiskt. Mitt spel känns riktigt bra och det är underbart att avsluta säsongen med en vinst.

Med en birdie på det fjärde särspelshålet vann Caroline Hedwall LET-finalen i Spanien. Foto: Tristan Jones / LET

33-åringen levererade sin bästa runda på hela veckan den sista dagen, med sex birdies och resten par.

– Min driver har fungerat riktigt bra de senaste veckorna och jag kunde dra fördel av parfemmorna här. Det blev många birdies och även två eagles på dem. Jag har verkligen njutit av att spela den här golfbanan, det var en väldigt rolig vecka. Nu siktar jag mot Solheim Cup-laget nästa år, sa en lycklig Caroline Hedwall.

I kampen om vem som skulle vinna Race to Costa del Sol, LET:s Order of Merit, var det Linn Grant som var starkast efter en fenomenal avslutningsrunda. Grant gick på 65 slag, åtta under par, som tog henne hela vägen upp till en tredjeplats i tourfinalen.

– Jag är väldigt lättad och väldigt glad. Detta är jättestort för svensk golf, att Maja kommer tvåa och Johanna trea på rankingen. Jag har även haft Carro som en förebild och att se henne vinna idag är också fantastiskt, sa Grant efteråt efter sin makalösa rookiesäsong på Ladies European Tour som alltså innebar att hon slutade etta på rankingen.

Maja Stark delade sjundplatsen på 13 under par och Sofie Bringner var slaget efter på delad 10:e plats.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Andalucía Costa del Sol Open de España.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights