GolfbettingNyheter

Två svenskar i PGA-tourens säsongspremiär

För första gången på över 10 år kommer PGA-tourens säsong att spelas under ett och samma kalenderår. Nya tider samt att LIV Golf pressar på med sina pengar har gjort att PGA-touren stuvat om i sitt tävlingsschema och även i dess struktur. Förutom alla majors, TPC Championship och FedExCup-slutspelet är schemat indelat i ”vanliga” tävlingar och så kallade ”signaturtävlingar”.

Det finns åtta ”signaturtävlingar” i årets säsong där prissumman är större och startfältet mindre. Årets säsong börjar med en sådan, nämligen The Sentry på Hawaii.

Trots att de senaste två årens vinnare, Cameron Smith och Jon Rahm, har gått över till LIV Golf är det ett fantastiskt startfält som inleder årets PGA-tour på Plantation Course at Kapalaua på Hawaii. Extra roligt är det såklart att två av dem är svenskar. Både Ludvig Åberg och Vincent Norrman är på plats på Hawaii.

Klockan 06:45 lokal tid på torsdagen drar PGA-touren 2024 igång. Och den som får äran att slå säsongens första drive är Collin Morikawa. Och det gör han på en av hans absoluta favoritbanor och även i en av hans favorittävlingar. Han borde ha vunnit tävlingen ifjol men gjorde några märkliga bogeys på sluthålen och släppte spanjoren Rahm förbi sig. Morikawa har många släktingar som bor på Hawaii och det kommer att vara många lokalbor på plats i Kapalua för att stötta 26-åringens jakt på sin första vinst i The Sentry. En seger för Morikawa ger 13 gånger pengarna på Unibet.

Även världssexan Xander Shauffele trivs på Hawaii. Han har spelat The Sentry sex gånger och har vunnit en gång och slutat topp-5 tre gånger. Amerikanen kommer med största sannolikhet vara med och slåss om segern även i år på en bana som passar honom perfekt. Förra året tvingades han bryta efter 36 hål på grund av en krånglande rygg och vill säkert ha revansch i år. Du får 13 gånger pengarna på Unibet på en seger för Schauffele.

Världsettan Scottie Scheffler är på Hawaii för tredje gången och kommer utvilad till årets första tävling. Schefflers tidigare resultat i The Sentry är en 13:e plats och en sjunde plats. Han vann sista tävlingen för 2023 och vill såklart vinna den första 2024. Om puttningen funkar som den ska för världsettan är han med i täten på söndag när tävlingen avgörs, var så säker. Unibet ger sex gånger pengarna på en seger för Scheffler.

Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights