NyheterTävlingar

Två svenskor delade fjärdeplatsen i Singapore

Det blev fransk seger när Aramco Team Series Singapore avgjordes på Laguna National Golf Resort Club. Pauline Roussin sköt en 64-runda den sista dagen och kunde glida ifrån de övriga spelarna och vinna med fyra slag.  

22-åringa Roussin hade en felfri sista dag i Singapore när hon rullade in åtta birdies och inte en bogey. Det tog fram till det sjunde hålet för fransyskan att göra sin första birdie, men sen släppte allt och hon gjorde ytterligare sju på de sista elva hålen.

– Det kändes som att jag surfade på en skön våg idag. Jag och min caddie (och pojkvän) tog det lugnt, pratade om vilka TV-progam som är bra och vi höll oss på en lugn plats hela dagen. Vi var en vår egen bubbla och det funkade riktigt bra, sa en nöjd vinnare efteråt.

– Jag vann min första tävling med min mamma som caddie och den andra med min pojkvän som caddie, så det känns extra speciellt såklart.

Det var 22-åringens andra LET-titel, den första kom i Sverige 2021 när hon segrade i Didriksons Skaftö Open bara några veckor efter att ha blivit proffs.

Pauline Roussin med vinnarpokalen från Aramco Team Series Singapore.

Amerikanskan Danielle Kang slutade på andra plats i Singapore och världsettan Lydia Ko kom trea på 10 under par, ett slag före Linn Grant och Elin Arvidsson som delade fjärdeplatsen med Klara Davidson Spilkova från Tjeckien. Johanna Gustavsson slutade på delad 20:e plats.

I Race to Costa del Sol 2023 fortsätter Indiens Aditi Ashok att leda i överlägsen stil. I och med segern i Singapore går Roussin upp till tredje platsen i rankingen. Duon Maja Stark och Linn Grant som ju slutade etta och tvåa i Race to Costa del Sol förra året ligger fint med även i år. Stark har endast spelat en tävling på LET i år, som hon vann, och ligger på en sjunde plats på rankingen, just före Linn Grant.

Foto: Mark Runnacles / LET

Klicka här för att komma till slutresultatet från Aramco Team Series Singapore

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights