NyheterTävlingar

Matt Wallace leder i Dubai efter galet birdiefyrverkeri

Jens Dantorp fortsätter att spela fin golf i DP World Tour Championship i Dubai. Svensken ligger på delad sjunde plats på 12 under par inför avslutningsrundan. Han gick runt på 69 slag på lördagen som var en dag med låga scorer på Jumeriah Golf Estates Earth-bana. Bäst av alla var engelsmannen Matt Wallace som med en sanslös runda på 60 slag tog över ledning på totalt 16 under par.

Engelsmannen började dagen sju slag från ledningen, men efter att ha vänt på 33 slag, tre under par gjorde Wallace sedan nio raka birdies på de sista nio för 60 slag, 12 under par för rundan.

Han var inte långt ifrån att göra en historisk 59-runda men bunkerslaget på det sista hålet för eagle smet förbi hålet med några centimeter. Wallaces nio birdies i rad, 12 på en runda och 27 slag på nio hål hade alla hamnat i DP World Tours historieböcker om det inte hade varit för lägesförbättrningen som gällde under lördagen på Jumeirah Golf Estates.

32-årige Wallace tog sig in i tourfinalen tack vare bra spel i förra veckans Nedbank Golf Challenge och har nu plötsligt läge att vinna sin femte titel på DP World Tour. En seger skulle även föra upp honom till en slutlig fjärde plats på Race to Dubai-rankingen.

Men han jagas närmast av två Ryder Cup-stjärnor. Tommy Fleetwood och Viktor Hovland är endast ett slag av Wallace inför avslutningsrundan.

– Vilken dag, en helt fantastisk dag, sa en lycklig Wallace efter sin 60-runda.

– Jag spelade riktigt bra hela dagen. Framförallt på slutet. Jag slog nog inte ett dåligt slag på de sista nio hålen. Det bästa slaget på hela dagen var nog utslaget på det 17:e hålet där jag slog en lös järn- sjua till två meter från hål. Det känns lite trist att missa att göra en 59:a, det hade varit riktigt häftigt, men jag har såklart jättenöjd och nu är det full fokus på att vinna imorrn.

Jens Dantorp är bäste svensk på en delad sjundeplats, fyra slag efter ledande Matt Wallace.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från DP World Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights