NyheterTävlingar

MacIntyre vann i Italien

Inför den sista rundan av DS Automobiles Italian Open trodde många att det skulle bli en duell mellan U.S. Open-vinnaren Matt Fitzpatrick och FedEx Cup-mästaren Rory McIlroy, som båda gick i ledarbollen på söndagen. Men istället blev det Robert MacIntyre som spurtade förbi dem båda och vann sin första tävling sedan 2020.

Skotten startade sista dagen på Marco Simone Golf & Country Club tre slag från täten, men rusade ut ur startblocken och gick de första nio hålen på 29 slag, sex under par. Det blev ytterligare fyra birdies på de sista nio för 26-åringen, men även tre bogeys och han kom in på 64 slag, 14 under par och fick vänta på spelarna ute på banan för att se hur långt det skulle räcka.

Rory McIlroy inledde söndagen med en dubbelbogey och hade sen svårt att hitta det fina spel han visat upp den senaste tiden. Nordirländaren gjorde dock ett bra försök att nå MacIntyre, men en snöplig bogey på det enkla 16:e hålet förstörde McIlroys segerchanser och han fick nöja sig med en fjärdeplats. Fransmannen Victor Perez, med Fanny Sunesson som caddie, spelade stabilt, men lyckades bara nå 13 under par och kvar fanns endast Matt Fitzpatrick att hota MacIntyres ledning. Efter en bogey på det 17:e hålet för engelsmannen kontrade han med en birdie på det 18:e och lyckades därmed nå 14 under par, vilket innebar särspel.

I särspelet slog dock Fitzpatrick bort sig omgående. Han lyckades rädda par till slut, men MacIntyre kunde efter tre fina slag rulla i en kort birdieputt för seger.

– Det känns helt otroligt. Jag har kämpat med spelet det senaste året, men har gjort många förändringar de senaste månaderna som börjar ge resultat. Mitt spel med järnen har varit lysande hela den här veckan.

– Det är långt till Ryder Cup, men det är mitt största mål att komma med i laget. Jag var nära förra gången och nu har jag ju fått en bra start, sa en överlycklig vinnare.

Jesper Kennegård avslutade tyvärr med två bogeys, men var ändå bäste svensk på en delad 23:e plats. Alexander Björk slutade delad 34:a medan Rikard Karlberg slutade på delad 61:a plats.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultatet från DS Automobiles Italian Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights