Äta & BoGolfbanor i SverigeNyheter

Ulrika Bergström på Smådalarö Golf: ”Nu blir vi ännu bättre”

Lördagen den 13 maj öppnar anläggningens niohålsbana, Smådalarö Golf, för säsongen och dagen därpå är det dags för årets invigning med roliga aktiviteter.
– Vi sätter i gång grillen och bjuder på mat och dryck. Under dagen finns det även möjlighet att köpa årskort. Alla som besöker oss under söndagen får dessutom ta med sig en goodiebag hem, berättar Ulrika Bergström, som för tre månader sedan började som ny hotelldirektör på Smådalarö Gård Hotell & Spa.

Smådalarö Golf


– Grönt kort har jag sen tidigare, men har inte hållit i ett par klubbor på flera år. Jag tror att jag saknar tålamodet som krävs för att bli duktig i golf, säger Ulrika Bergström roat.

Välkomnar såväl nya som gamla gäster till golfbanan

Däremot ser hon fram emot att välkomna både gamla och nya gäster till niohålsbanan, byggd på skärgårdsängar som odlats sedan tidigt 1700-tal och är ett sant paradis för golfare på alla nivåer. Banan, som har en trevlig layout, erbjuder tekniska utmaningar för proffs såväl som en rolig och lärorik upplevelse för nybörjare.

Vacker niohålsbana i skärgårdsmiljö

På Smådalarö Golf bara 50 minuter från Stockholm City omges man av vacker natur och utsikt över Hemviken. Ungefär 80 procent av golfspelarna som kommer och spelar utgörs av icke-boende gäster, men allt fler bokar en helhetsupplevelse på Smådalarö Gård Hotell & Spa i samband med din golfrunda. Hotellet har även ett kansli som fungerar som en central plats för att möta och informera besökare. Men Smådalarö Gård handlar inte bara om golf.

Smådalarö Gård och spa har en trevlig golfbana.
Herrgården är vackert belägen i Hemviken med härlig utsikt över Stockholms skärgård. 


– För den aktive finns, förutom vår egen niohålsbana, två padelbanor och en tennisbana och under sommarmånaderna ett urval av vattenaktiviteter. Här finns något att göra för alla, säger Ulrika Bergström, som trivs fantastiskt bra på sin nya arbetsplats.

Med sommarsäsongen runt hörnet händer det mycket. Så här års är det många gäster som anländer i båt till gästhamnen för att ta en drink i den trevliga baren eller avnjuta god mat tillagad av lokalproducerade råvaror i restaurangen. Härlig sjöbastu finns att tillgå, och ett prisbelönt spa på 2000 kvm är öppet året runt.
-I vårt lyxiga spa kopplar gästerna av och njuter av sköna behandlingar. Det blir en investering för kropp och själ. I sommar erbjuds skräddarsydda vistelser och olika aktiviteter för gästerna. Resten av året är populärt för företagsfester, konferenser och privata bokningar.

På Smådalarö finns en kostnadsfri bastu vid sjön. Du kan roa dig med många olika sportaktiviteter, däribland boule, biljard, volleyboll och tennis. Paintball kan också ordnas för grupper på minst 6 personer. Roddbåtar finns att låna, och du kan även ta ett dopp från bryggan.

Efter tre månader som ny hotelldirektör på Smådalarö Gård har Ulrika Bergström blivit van vid att köra de fyra milen från hemmet i stan ut till Stockholms skärgård. Hon har tagit på sig en spännande utmaning efter att ha arbetat på stora cityhotell och kursgårdar. Att komma till den idylliska miljön på Smådalarö Gård har varit en magisk upplevelse för henne varje dag när hon kliver ur bilen.
-Det är värt resan! Här ute har man nära såväl till havets vågor som till lantlig idyll.

Från storstaden till skärgården

Att ta sig an rollen som chef för en serviceanläggning med spa, restaurang och boende i skärgården är inte bara en ny professionell utmaning, utan det innebär också en stor omställning i livsstil och arbetsmiljö. För Ulrika Bergström, som tidigare har erfarenhet från flera år på stora hotellkedjor i stadsmiljö, har detta varit en spännande och äventyrlig resa.

”Här ute rinner stressen och alla måsten av”

Ulrika tar med sig sin tidigare erfarenhet och sitt nya sätt att arbeta till Smådalarö Gård. Hon betonar att oavsett om man befinner sig i stan eller på landet handlar allt om att ha medarbetare som levererar enastående service och tar hand om gästerna. Det som skiljer är att gästerna på Smådalarö Gård hamnar i en annan sinnesstämning, bort från stadens brus och stress, vilket ger dem ett lugn i själen. Den mindre skalan av verksamheten, med 110 rum i utvald design i stället för tusentals gäster varje dag, skapar möjlighet att ge varje gäst personlig uppmärksamhet och service.

De vackert inredda rummen har alla tänkbara bekvämligheter.

Ulrikas främsta arbetsuppgifter som hotelldirektör är att driva anläggningen framgångsrikt, se till att varje gäst känner av den avslappnade lyxen och får en hemtrevlig upplevelse med fullservice. Hon planerar långsiktigt och ser till att säkerställa att medarbetarna trivs och mår bra, vilket i sin tur bidrar till att de ger sitt yttersta för gästernas trivsel.

Den alldeles nybyggda spaavdelningen är ett av Sveriges största spa. Här njuter du av en bekymmersfri tillvaro.

En oförglömlig vistelse

En annan viktig aspekt av rollen som chef på en serviceanläggning i skärgården är att kunna erbjuda en unik och minnesvärd upplevelse. Ulrika Bergström insåg snabbt att naturen och omgivningen skulle spela en avgörande roll i detta avseende. Hon arbetar hårt för att skapa aktiviteter och erbjudanden som ger gästerna möjlighet att utforska skärgårdens skönhet och njuta av dess fördelar. Spa-behandlingar med naturliga ingredienser, vandringsturer längs kusten och smakrika måltider med färska lokala råvaror är några av de sätt Ulrika och hennes medarbetare skapar en autentisk och minnesvärd upplevelse för gästerna.

Närodlat och ekologiskt

– Vi samarbetar med närliggande gårdar. Äggen köper vi exempelvis från Sanda Hönseri, som bedriver ekologisk produktion i liten skala och har eget äggpackeri. 

Glöm tid och rum när du kopplar av i den ljusa, vidsträckta spa-loungen, brasrummet eller i den lugna Oasen, fylld av grönska och hängande dubbelbäddar.

Traditionen med underhållning fortsätter. Mat- och musikkonceptet ”Live på Smådalarö Gård” startades redan 2015 och många ur den svenska artisteliten har hunnit gästa hotellet genom åren. Sommaren bjuder på två spelningar i juli och två i augusti. Precis som tidigare år kommer de intima livespelningarna att äga rum på hotellets terrass med storslagen skärgårdsutsikt. Först ut i år är Linnea Henriksson och därefter följer Jakob Hellman, Lisa Ekdahl och Titiyo tillsammans med bandet Sunnan.

Smådalarö gård Lisa Ekdahl sjunger på terrassen i sommar 2023
Den 8 augusti i sommar kommer artisten Lisa Ekdahl att underhålla på terrassen.

– Nytt för i år är att det finns flera konsertpaket att välja mellan. En helkväll med exklusiv trerättersmiddag i hotellrestaurangen Brasserie & Bränneri samt sittplats under konserten eller en enklare måltid i Bloms Bar tillsammans med ståplats under konserten.

Smådalarö Gård – Ett paradis för golfare och livsnjutare

Med en passion för yrket och ett starkt engagemang för service, strävar Ulrika Bergström efter att ta Smådalarö Gård till nya höjder. Med en välskött golfbana, en rad spännande aktiviteter, god mat och skön musik lovar året 2023 på Smådalarö Gård att bli en oförglömlig upplevelse för besökarna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights