NyheterUtrustning

Väderskydd ger lugn och ro för golfare

Hammerglass erbjuder golfklubbar det lilla extra med ett specialdesignat väderskydd. Här kan medlemmarna stå och utveckla svingen i lugn och ro oavsett väder och samtidigt ha fri utsikt över omgivningen. På Bro Bålsta, Stockholm, har man en fin sommarsäsong bakom sig där det nya väderskyddet gjort stor succé.

– Vi ville att de sex platser som är närmast bollmaskinen skulle vara regnskyddade och vi ville ha en ram i svart stål för att passa vår grafiska profil på anläggningen. Att vi valde okrossbart glas var för att minimera risken för förstörelse eftersom anläggningen är obemannad nattetid. Resultatet blev väldigt bra och våra medlemmar har varit mycket positiva, säger Oliver May, klubbchef på Bro-Bålsta GK.

– Alla platser under tak har Toptracer-systemet som ger teknisk information om varje slag som slås. Det har snabbt blivit ett populärt tillägg som gör träningen på Bro-Bålsta ännu mer attraktiv och effektiv. Vi har satsat mycket på att uppgradera och förbättra den del av anläggningen som vi kände hade halkat efter jämfört med standarden på banorna och klubbhuset, fortsätter Oliver May.

Inspiration från okrossbara busskurer

Hammerglass Range blir ytterligare en unik produkt i företagets portfölj av hållbara infrastrukturlösningar. Sedan tidigare har man konstruerat en vandalsäker busskur med potential att lösa ett mångårigt och kostsamt samhällsproblem kring krossat busskursglas och väderskyddet för golfare är en naturlig utveckling av samma idé. Rutorna kan inte sparkas ut på grund av sina infästningar, de kan inte krossas av varken golfbollar eller andra föremål och materialet behåller sin optiska klarhet över tid utan att bli gult eller grumlat.

– Som mångårig golfentusiast vet jag hur viktigt det är att banan och anläggningen följer med sin tid och känns modern och uppdaterad. Som golfare vill man ju hela tiden utvecklas och bli ännu lite bättre, och det får gärna spegla sig i omgivningen. Vårt väderskydd bör vara intressant för alla klubbar som vill påverka sin ekonomi och miljö. Underhållskostnaderna för skyddet är minimala eftersom rutorna inte kan krossas eller sparkas ut, och när man inte behöver beställa nytillverkade rutor med jämna mellanrum så bidrar man inte heller till onödigt koldioxidutsläpp, säger Ulf Bergström, affärsområdeschef för Hammerglass Infrastruktur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights