NyheterTävlingar

Linnea Ström vann på Epson Tour

Fem spelare gick in i söndagens sista runda av IOA Championship i Kalifornien i delad ledning. Alla var åtta under par och Linnea Ström låg då två slag efter. Svenskan var dock starkast av alla den sista dagen och gick inte bara ikapp ledarkvintetten utan gled förbi dem alla och vann sin andra seger på Epson Tour.

Ström flög ut ur startblocken på söndagen och inledde rundan med fyra birdies i rad. Hon var då i delad ledning med fyra andra spelare, däribland Dani Holmqvist. Men ingen av de andra tjejerna kunde hålla Ströms tempo på de sista nio hålen som till slut vann med tre slag före närmaste konkurrent.

– Innerst inne trodde jag att vinna var möjligt. Men jag fick för mig att jag behövde gå några slag bättre för att vinna, för att det var så många spelare i täten. Men jag är så glad att det räckte. Jag fick en riktigt bra start, det var dock inte förrän på det 16:e hålet, när jag såg resultattavlan som jag insåg att jag kunde vinna, sa en lycklig Ström efteråt.

Ström har verkligen hittat spelet och glädjen på golfbanan igen efter en tung fjolårssäsong.

– Jag var rädd för att slå till bollen och mentalt kunde jag inte riktigt hantera det. Det gick så långt att jag faktiskt slog till bollen men slutna ögon. Jag gillade inte att spela golf. Men jag gick in i det här året för att njuta av spelet igen. Jag har jobbat hårt med den mentala biten och även lite svingteknik och nu är självförtroendet tilbaka igen, sa Ström som i och med segern går upp till andra plats på Epson Tours Order of Merit.
Där är är det svenskt även på tredjeplatsen med Dani Holmqvist som slutade på 14:e plats i IOA Championship.

Klicka här för att komma till slutresultatet från IOA Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights