NyheterTävlingar

Våra 10 favoriter i årets The Open

The Open Championship. Årets roligaste tävlingsvecka är här! Det ska bli soligt och rätt varmt i Royal St. Georges i veckan. Det finns inte en platt yta på hela banan och spelarna kommer få plocka fram alla sina bästa slag de har i bagen för att vara med i segerstriden. Världens bästa golfare är på plats och alla vill lyfta The Claret Jug på söndag. Vi har här valt ut tio spelare vi tror har störst chans att vinna den 149:e upplagan av The Open Championship.

Jon Rahm. Rahmbo är i form och peggar upp på Royal St George´s som favorit. Vann U.S. Open i juni, gillar linksbanor och kan slå alla typer av slag. Kom sjua i genrepet Scottish Open förra veckan och det är en harmonisk Rahm som jagar sin andra raka majorseger.

Brooks Koepka. När det är dags för stortävlingar ska man alltid räkna med Brooks Koepka. Ser sig själv som favorit att vinna, gillar banan och kan slå de flesta typer av slag. Kommer sannolikt att vara med i täten tidigt och hänga kvar där länge.

Lee Westwood. Gör sin 88:e start i en majortävling. Har som bekant aldrig vunnit någon men engelsmannen är i bra form. Rutin och erfarenhet finns så att det räcker. Här finns även tålamod, lugn och harmoni. Tar 48-åringen sin första majorseger i veckan? Många hoppas det.

Louis Oosthuizen. Kom tvåa i PGA Championship. Kom tvåa igen i U.S. Open. Har vunnit The Open tidigare och med sitt fina tillslag och sina fina händer kommer sydafrikanen navigera sig runt Royal St. George´s på ett avslappnat sätt.

Xander Shauffele. Går fortfarande lite under radarn för många. Men faktum är att Schauffele numera är världsfemma och även något av en majorexpert. Har spelat bra tidigare i The Open och har allt för att lyckas i årets upplaga. Räkna med att han är med när det ska avgöras på söndag.

Matt Fitzpatrick. Engelsmannen är i bra form. Kom tvåa i Scottish Open förra veckan. Självförtroendet är på topp och när Fitzpatricks puttning fungerar, är han nog den bäste av dem alla på greenerna. Jämn och säker från tee och kommer även ha publiken på sin sida.

Dustin Johnson. Världsettan börjar så sakteliga få bort gruset i sitt maskineri. Har spelat rätt sparsamt den senaste tiden och istället tränat hårt för att hitta formen igen. Kom tvåa här 2011 så han gillar banan. Det är nog bäst att ha koll på världens bäste denna vecka!

Justin Thomas. Storformen kommer allt närmare för världstrean. Spelade bra i Scottish Open och gillar att skruva bollen vilket är bra att kunna på Royal St. George´s. Har även ett fantastiskt närspel och om han snabbt blir vän med sin nya putter i veckan är han med i toppen på söndag.

Viktor Hovland. Det känns lite märkligt att norrmannen aldrig spelat The Open tidigare. Men faktum är att han kan slå till med seger direkt i sin debut. Vann i Tyskland nyligen och har radat upp bra spel hela året.  Har en suverän inställning till golfen och till livet som det verkar.

Alex Norén. Kan stå för en skräll i veckan. Eller skräll förresten, Alex brukar spela bra i The Open och har ett närspel och en slagreportoar som inte många kan matcha. Formen är på väg upp, älskar linksgolf och kommer till Royal St. George´s med gott självförtroende.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights