NyheterTävlingar

Viktor Hovland överlägsen i Tour Championship

Norrmannen Viktor Hovland spelade sitt livs bästa golf under de två sista veckorna av årets säsong på PGA-touren. Det lönade sig. Två segrar och en FedExCup-titel och nästan 22 miljoner dollar blev lönen för 25-åringen för de senaste 14 dagarnas spel.

– Det är rätt overkligt att stå här just nu, sa Hovland när han tagit emot FedExCup-pokalen.

– Jag har spelat min bästa golf i livet de senaste två veckorna och det kunde inte ha hänt vid ett bättre tillfälle.

Det var fortsatt varmt på East Lake Golf Club under söndagen. Ledarbollen hann bara spela ett hål innan ett värmeåskväder satte stopp för spelet. Hovland hade börjat med en birdie och när spelet återupptogs gjorde han tre raska birdies till för att hålla jagade Xander Schauffele fortsatt en bra bit bort.

Det blev aldrig riktigt spännande. Xander Schauffele, som älskar East Lake Golf Club och som aldrig varit sämre än sjua i Tour Championship, närmade sig förvisso lite på de sista nio hålen. Han var tre slag efter Hovland med sju hål kvar. Men sen tryckte norrmannen full gas på de sista hålen och avslutade med tre raka birdies för totalt 27 under par och seger med fem slag.

Schauffele var full av beundran efteråt.

– Jag sköt 62 slag idag och tog bara in ett slag på Viktor. Han spelade otroligt bra och har verkligen spelat som en mästare, sa Schauffele.

– Men jag är stolt över min insats. Det här var nog den roligaste golftävling jag spelat utan att vinna den.

Hovlands seger innebär att han avancerar till 4:e plats på världsrankingen. Men han siktar högre.

– Viktor är en perfektionist. Han jobbar stenhårt för att allt ska fungera så bra som det bara går. Han vill bli den bästa personen och golfspelaren han kan vara, säger Shay Knight, Hovlands caddie sedan 2019.

Nu väntar lite vila för Hovland. Han ska bland annat hem till Norge och umgås med sina vänner från barndomen.

Nästa gång Viktor Hovland och flera av de andra spelarna i Tour Championship peggar upp på en golfbana är i Rom om månad. Då gäller inga miljoner i prispengar. Men Ryder Cup är så mycket större än så.

Klicka här för att komma till slutresultatet från Tour Championship

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights