NyheterTävlingar

Vu vann Women´s Open – Grant träffade åskådare

Amerikanskan Lilia Vu stormade fram på Walton Heath på söndagen och tog hem sin andra major-seger för året när hon vann AIG Women´s Open i överlägsen stil. Wu delade ledningen med Englands Charley Hill på nio under par inför den sista speldagen och tog omgående tag i taktpinnen med en birdie på det andra hålet för att gå upp i ensam ledning.

25-åringen gjorde ytterligare tre birdies på nian, tian och tolvan och ledningen växte hela tiden till konkurrenterna. Hon avslutade i bästa stil med en birdie för att gå till 14 under par och segermarginalen till tvåan Charley Hull blev till slut hela sex slag.

– Jag vill tacka mitt team och min familj för att de har trott på mig hela tiden. De senaste månaderna har varit riktigt jobbiga men de har fortsatt att stötta mig och utan dem hade jag inte stått här idag, sa en rörd vinnare.

– Det här har varit den bästa publiken jag någonsin har spelat inför. Jag kommer att minnas detta ögonblick för resten av mitt liv. De har varit så fantastiska, jag vet att de hejade på Charley, men de klappade för mig också, vilket är fantastiskt.

Charley Hull kom ensam tvåa och var både nöjd och missnöjd med sitt resultat i årets sista major.  

– Det kändes som stolpe ut för min del idag. Ingenting gick min väg. Men Lilia spelade fantastiskt, och och är en värdig vinnare. Det här är min fjärde andraplats i år i min andra i en major och det är lite irriterande. Men jag känner att nästa år blir mitt år, sa Hull efteråt.

För Linn Grants del blev avslutningrundan en tråkig historia. Som även fick en läskig start. Svenskans inspel på det första hålet träffade en herre i publiken i huvudet så han tvingades att söka vård. Grant var tydligt skärrad av händelsen och hittade aldrig spelet efter det. Fyra bogeys på de sju första hålen innebar att hon rasade på ledartavlan. Till slut blev det 76 slag, totalt två under par och en delad 11:e plats för Grant.

Klicka här för att komma till slutresultatet från AIG Women´s Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights