Golfbanor i SverigeNyheter

Weekend i väst – Det bästa med Göteborg!

Behövs en paus från vardagen är Göteborg ett självklart val. Som en godispåse fylld av sköna hangouts, gott käk, spa, shopping och riktigt bra golf. Allt som behövs för att fylla på energibanken igen. Golfbladet åkte till Göteborg för att leta upp det som är bäst i väst.

1 stad

Göteborg, Sveriges mesta sommarstad. Men precis lika härlig att besöka off season. Luften är hög och klar, temperaturerna behagliga och naturens klädedräkt vacker. Det är bara att provsmaka sig fram genom det smörgåsbord av kultur, historia, shopping och upplevelser som bjuds. Så här års väntar dessutom det godaste i matväg – det är nu som skaldjuren är som allra bäst.

Om du älskar spa är Göteborg helt rätt. Fler och fler resenärer vill ha en hälsosam och balanserad livsstil och här finns det gott om saltstänkta möjligheter att ta hand om både kropp och själ. samtidigt som man kan njuta av fina naturupplevelser och den lokala maten.

Golfen då? Jodå, Göteborg är en golfstad av rang. Utbudet av golfbanor är brett och kul, från charmiga klassiker till moderna mästerverk. En långhelg i Göteborg kommer garanterat att bli just det, omväxlande och lång.

2 hotell

Jacy’s

Ess Group har skapat en rad spektakulära hotelldestinationer. I november öppnade de sin nya storsatsning Jacy’s. Bakom den maffiga glasfasaden väntar 230 väldesignade rum, tre restauranger och fem barer. På våning 28 i den 100 meter höga skrapan ligger en takbar och vad vi tror kommer att bli sommarens nya hotspot, en maffig pool club. Kul, kaxigt och med killer view. En coco margarita, någon?

Drakegatan 10
Jacyzhotel.com

Riverton

Det familjeägda hotellet Riverton har gjort en stark comeback efter sin helrenovering med nydesignad lobby, restaurang, skybar och rum. I en tillbyggd del finns spa och gym, 20 helt nya rum samt fem läckra sviter med balkong och utsikt över Göta älv. Designen andas internationell elegans med exklusiva material och färger, och atmosfären känns verkligen inbjudande. Läget vid Göteborgs hamninlopp är på perfekt promenadavstånd till stadens nöjen.

Stora Badhusgatan 26
www.riverton.se

3 restauranger

Fiskbar17

Kan man besöka Göteborg utan att äta något som dragits upp ur havet? Jovisst, fast det vore ju dumt när man kan äta så bra som på Fiskbar17. I den rustika restaurangen serveras en stor dos västkust med råvaror som i princip fortfarande sprattlar. Beställ friterade ostron med chipotlemajo till förrätt, följt av dagens fångst innan ni avrundar med en klassisk crème brûlée.

Magasinsgatan 17
fiskbar17.se

Cheri-Lee

Om ni vill låta smakerna resa till Asien föreslår vi ett besök på Cheri-Lee. Med den japanska robatagrillen som utgångspunkt serveras allt från dumplings och sushi med moderna panasiatiska influenser. Sväng förbi för lunch, brunch, middag eller en drink i den avslappnade stämningen.

Kungsportsavenyn 8
www.cheri-lee.se

Tavolo

Det är gott att vara i Göteborg. Matställena i stan ligger snubblande nära. Hos Tavolo avnjuter man elegant italienskt med New York-twist i de gamla Artilleristallarnas storslagna miljö. Det gigantiska hästhuvudet i taket är en kopia av Leonardo da Vincis Cavallo di Forcione.
Magasinsgatan 19
tavolo.se

4 golfbanor

Sankt Jörgen Park Golf

Centralt belägen på Hisingen, en kvart från city, väntar någonting mer än bara en golfklubb. Sankt Jörgen Park är nämligen en helhetsupplevelse med förstklassig golf, träning, hotell och mat. 18-hålsbanan är av park- och hedkaraktär, utmanande med stor variation, fina greenområden och en härlig utsikt. Intill ligger ett stort träningsområde, samt hotellanläggningen med sports club och exklusivt spa – perfekt som avslutning efter rundan.
www.stjorgengk.com

Albatross Golfklubb

Inbäddad i ett naturskönt läge på Hisingen hittar vi Albatross Golfklubb med sina tre banor; en med 18 hål, en med 9 och så Pay & play-banan Eaglekorten, en av Sveriges bästa korthålsbanor. Tack vare de varierade spelupplevelserna är detta en anläggning man gärna återvänder till. 18-hålsbanan har en intressant layout. Hålen slingrar sig fram genom kuperad terräng med ädellövskog och utmaningar gör att du får användning av hela arsenalen i bagen. Niohålsbanan är ett perfekt alternativ om du föredrar en kort runda följt av en lång after golf på klubbens stora altan. 
www.albatrossgolf.se

Göteborgs Golfklubb

Även om man ska undvika ”måsten” under sin weekend så tillstår vi att Göteborgs Golfklubb är en plats ni inte bör missa att besöka. Som Sveriges äldsta golfklubb, bildad 1902, är det svårt att hitta en mer gedigen golfkultur än här. Den charmiga parkbanan är i klassisk brittisk stil med flera hål som bjuder på vackra havsvyer.
www.goteborgsgk.org

Delsjö Golfklubb

Stadens närmaste golfklubb ligger i det vackra naturreservatet med samma namn. Trots närheten till city sänks pulsen rejält så snart man svänger in på området. Omgiven välvårdad natur är Delsjö en liten oas där man spelar i princip varje hål omsluten av mäktiga lövträd. Rundan blir precis lika rolig som rofylld – att hamna i ”zonen” är faktiskt inte så dumt eftersom sinneslugn och spelstrategi är nyckeln till en bra score.
www.degk.se

5 snabba tips

Artilleriet

Stans mesta design- och inredningsbutik. En varning bör dock utfärdas: man kommer alltid hem med någonting nytt!
artilleriet.se

Alkemisten Kaffebar

I Göteborg tar man seriöst på den svenska fikatraditionen. Stans bästa hantverkskaffe hittar man på Alkemisten i Kvillebäcken på Hisingen.
www.alkemistenkaffebar.se

Hasselblad center

På Hasselblad center invid Götaplatsen ser man fotoutställningar i världsklass. Just nu visasfotografier ur Hasselbladsvinnaren 2022 Dayanita Singhs arkiv.
www.hasselbladfoundation.org

Åk på sälsafari

Att spana efter sälar är en upplevelse. Kastor Boat trips drivs av skepparen Lasse och hans dotter Amanda och erbjuder härliga skärgårdsturer året om. Båten utgår från Hönö, som är en levande skärgårdshamn dit ni tar er med lokaltrafik, egen bil eller transfer.
boattrips.se

Sjöfartsmuseet Akvariet

Vad gör man om det regnar? Går på museum såklart. I december nyöppnar Sjöfartsmuseet med nytt akvarium efter att ha varit stäng i flera år för renovering. Fascinerande och kul för både vuxna och barn.
www.sjofartsmuseetakvariet.se

Text: Jenny Olsson

Foto: Per Pixel Petersson, Peter Kvarnström, Jacob Sjöman, Peter Cordén, Marie Ullnert, Happy Visuals, Beatrice Törnros

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights