Äta & BoGolfbanor i SverigeNyheter

Jubileumsår på Hooks Herrgård

Lillemor Åkerhielm & Rudolf Izos startade pensionat på Herrgården 1923 & Familjen Edberg påbörjade sin era på Hooks Herrgård 1963. Med ovan nämnda årtal firas nu 100 år som hotell & 60 år med Familjen Edberg.

Hooks Herrgård ligger inbäddad i den småländska idyllen, bara tre mil söder om Jönköping. Det gör att det är en perfekt mötesplats för besökare från olika håll, som exempelvis Göteborg, Stockholm och Malmö.

Herrgårdens historik sträcker sig tillbaka ändå till 1300-talet, då namnet för fösta gången nämns i historiska dokument. Adelsfamiljen Stedt tog över på 1700-talet och började de förändringar som syns idag; flyglar och salonger och den ståtliga huvudbyggnaden. På adelsmässigt sätt hölls tjusiga bjudningar och kungligheter var ofta gäster.

Åren gick och år 1923 blev herrgården pensionat. Friherrinnan Lillemor Åkerhielm och Rudolf Isoz hade tagit över rörelsen och byggde år 1934 en av herrgårdens allra viktigaste element; golfbanan, till en början med fyra hål. Inte konstigt att golfen nästan har kult-stämpel på herrgården.

På 1960-talet hände det grejer. Då klev nuvarande ägaren, Familjen Edberg in i bilden. Med golfklubban i högsta hugg tog Sigvard Edberg (med stöd av Steiner Öster) över herrgården. Och trots att folk tydligen trodde Sigvard fått en ”knäpp” började han bygga konferenslokaler och bestämde: ”här ska spelas golf och konfereras”, och så blev det ju.

Drömmarna stannade inte vid konferenser eller golf. År 2003 bildades Familjen Edbergs Hotell, där familjen drev totalt sju svenska anläggningar, som numer alla står på egna ben. Drömmarna innebar också att arkitekt Per Öberg ritade ett 1300 kvadratmeter stort spa som sedan 2014 vilar vid herrgården och Hokasjön.

Familjedrömmen består och fortsätter utvecklas, det lovar Hooks Herrgårds vd Hans Edberg, som tillhör den tredje generationen.

– Hos oss på Hook är du hemma, även när du är borta. Njut av lugnet som omger vår anläggning när du tar en kaffe i våra nyrenoverade salonger eller varvar ner i vårt spa. Här ger vi skäl för vårt motto: ”Ett slags skönare liv”, säger Hans Edberg, vd på Hooks Herrgård.

Förena nytta med nöje på Hooks Herrgård

Med 103 hotellrum och 20 konferenslokaler är Hooks Herrgård den perfekta platsen för er företagsgrupp att inleda året med en härlig kick-off. Förena nytta med nöje genom att följa upp dagens planeringsmöten med roliga aktiviteter både inom- och utomhus.

Oavsett om du bara vill skämma bort dig själv med en lyxig weekend eller om ni är ett arbetslag som ska ladda batterierna inför det nya året är Hooks Herrgård rätt plats.

Läs mer om den pigga 100-åringen här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights