LivsstilNyheter

5 mest populära resmålen – hit reser svenskarna i sommar

– Vi ser att svenskarna har börjat drömma om att resa igen. Vissa har redan bokat en resa till sommaren andra har redan säkrat upp en resa till exempelvis Thailand eller Zanzibar nästa vinter, säger Adam Györki, kommunikationsansvarig på TUI i ett pressmeddelande.

Kreta

Efter ett år med begränsat resande börjar svenskarna nu att planera och boka sina resor för sommaren.

Känns tryggare med paketresa

– Många tycker även att det känns tryggare att boka en paketresa just nu när läget fortfarande är något osäkert. Paketreselagen ger ett
bra skydd, säger han.

Två saker toppar listan

Efter ett år av restriktioner hoppas många på en mer normal sommar. En panelundersökning från mediekoncernen Schibsted visar att de två saker som toppar listan av det man vill göra mer av när pandemin är väl är över är att träffa vänner och familj (69 procent) samt att över hälften av svenskarna vill semestra mer utomlands (52 procent).

Kos

Vart reser svenskarna helst i sommar?
Enligt TUI är juli månaden då flest svenskar reser på utlandssemester. Östra medelhavet med de grekiska öarna och Cypern ser ut att locka. Resebyrån har sammanställt en topplista med de fem mest bokade destinationerna bland svenskarna i sommar.
– Vi märkte tydligt av att de positiva beskeden kring vaccin. Och de flexibla av och – ombokningsregler har fått svenskarna att börja boka sin sommarsemester.

Fem populäraste resmål i sommar
  1. Rhodos
  2. Cypern
  3. Kreta
  4. Mallorca
  5. Antalyakusten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights