NyheterTävlingar

Första segern på nio år för Siem

Det blev en spännande duell mellan två tyska spelare när Hero Indian Open avgjordes i helgen på DLF Golf & Country Clu i New Dehli. Veteranen Marcel Siem var till slut starkast och slog landsmannen Yannik Paul med ett slag och vann därmed sin första seger på DP World Tour på nio år.

Siem segade sig ikapp och förbi Paul under den sista dagen och när han satte sin parputt på det sista hålet för en 68-runda och totalt 14 under par utbröt jubelscener på den 18:e greenen.

42-årige Siem, som nyligen spelade sin 500:e tävling på DP World Tour, vann därmed sin första tävling på över 3 000 dagar. Andra och tredjeplatsen i Indien togs märkligt nog av samma spelare som kom tvåa och trea även förra veckan, nämligen Yannik Paul och holländaren Joost Luiten.

– Jag har jobbat stenhårt och det här känns otroligt. Det är som en andra start i min karriär eftersom jag var nästan helt borta ett tag. Jag tappade mitt kort på DP World Tour men fick tillbaka det i höstas via kvalskolan. Men den kategorin man får där är inte så bra, det är svårt att veta vilka tävlingar man kommer med i. Man måste spela allt man får, så den här vinsten betyder allt för mig. Nu kan jag välja vilka tävlingar jag vill spela och livet blir mycket enklare. Det känns fantastiskt nu, sa en rörd vinnare efteråt.

Bäste svensk i Indien blev Simon Forsström som spurtade fint med en 67-runda den sista dagen. Forsström slutade delad åtta och det är därmed tredje gången svensken slutar topp-10 på DP World Tour sedan han vann kvalskolan förra hösten. Forsström avancerar nu till 51:a plats på Race to Dubai-rankingen. Jens Fahrbring kom delad 44:a, övriga svenskar missade cuten.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till slutresultaten från Hero Indian Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights