Nyheter

Westwoods kamp mot restriktionerna

Coronaviruset spred sig snabbt genom kungariket Storbritannien. Mitt i paniken fick landets golfbanor stänga. Den 5 november var det sorg bland golfspelarna och alla klubbarna går nu på knäna i pandemin som ju drabbat så många branscher. Nu säger brittiske proffspelarna och ledarna inom golfen ifrån.

– Man har motsatt sig beslutet om stängning genom att skriva ett öppet brev till landets styre, skriver The Telegraph.

Mer än 250 000 underskrifter har samlats in. En av frontfigurerna i kampen om att låta folk få spela golf igen är den forne världsettan Lee Westwood.

Fysiska och mentala fördelar med golf


– Golf har redan visat sig vara en hälsosam sport, där det går att vara ute och hålla distans till andra. Det finns inte bara fysiska fördelar, menar Westwood, utan även den mentala aspekten av sporten bör uppmuntras.
– Jag uppmanar makthavare att ta sitt förnuft till fånga och att de tillåter fairways att öppna upp för spel så snart som möjligt.

Lee Westwood har fått enormt gehör för sitt upprop. Som känd och duktig golfspelare är han en person som får sin röst hörd och genom sitt engagemang kan han nu få Englands beslutsfattare att ändra restriktionerna.

Mildare restriktioner

The Telegraph skriver att mycket tyder på att golfbanorna snart kommer att öppnas igen från och med 4 december, då det finns planer att göra restriktionerna mer avslappnade.

Westwoood började att spela golf då han var 13 år gammal och mindre än två år senare blev han juniormästare i Nottinghamshire. 1990 vann han sin första amatörtävling, Peter McEvoy Trophy och 1993 vann han British Youth Championship. 1 november 2010 blev Westwood ny världsetta efter Tiger Woods.

Faktaruta om Lee Westwood
Nationalitet:Brittisk
Född:24 Apr 1973
Längt: 1.83 meter
Intressen:Films, snooker, cars, horse racing, football – Nottingham Forest supporter
Familj:Sambon Helen Storey och barnen Samuel och Poppy

3 svar på ”Westwoods kamp mot restriktionerna

 • Golfpro73

  Vilken sving!

  Svar
 • Vill han att det ska bli smittspridning eller?

  Svar
 • Snygg sajt förresten, mer utrustnings tips gärna.

  Svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights