Nyheter

Framgångsrika affärer för skolklasser och golfklubbens juniorer

Idrottsklubbar och skolungdom är ofta i behov av extra tillskott av pengar, för att till exempel kunna skaffa utrustning eller åka på klassresa. Här berättar vi hur ni kan hjälpa till att samla in pengar till juniorverksamheten eller barnens skolresor. Genom försäljning av bra produkter, som exempelvis delikatesser, kan ni till exempel få råd att köpa in juniorklubbor eller få en hög förtjänst för klassen. På så sätt kan ni göra skillnad, stödja era ungdomar och samtidigt stärka gemenskapen inom och utanför golfklubben.

Delikatesser är alltid uppskattade

Försäljning av delikatesser är något som ger en bra möjlighet för golfklubbar och skolklasser att finansiera verksamhet och resor. Det kan fungera på lite olika sätt, men det kan till exempel gå till så att en kontaktperson som ni utser beställer ett kostnadsfritt säljpaket, innehållande allt säljmaterial som behövs.

Därefter tar man upp beställningar från intresserade köpare, som grannar, släktingar och lokala företag, med hjälp av en app eller personlig webbshop som tilldelas varje deltagare i försäljningskampanjen. Delikatesser såsom cheddarost, salami, chokladpraliner, och ekologisk olivolja är populära val som kan ge ordentligt med inkomster.

När försäljningsperioden är över skickar man in den totala beställningen och levererar sedan produkterna direkt till köparna. Vinsten från försäljningen behålls givetvis av gruppen.

Planera försäljningen

En framgångsrik insamling av pengar startar alltid med noggrann planering. Här har vi ställt samman ett förslag på hur man kan gå tillväga för att tjäna pengar på att sälja delikatesser:

Sätt upp tydliga mål

Bestäm vad ni vill uppnå med er insamling – det kan vara allt från att finansiera juniorprogram och utrustning till att hjälpa era barns skolklasser att få in pengar till skolresan.

Välj produkter

Välj produkter som passar klubben och som ni själva skulle uppskatta att köpa eller få. Något som brukar visa sig fungera bra är delikatesser av hög kvalitet. Det gäller särskilt när högtider som påsk, midsommar och jul närmar sig.

Sätt upp ett realistiskt mål

Målet med försäljningen bör baseras både på klubbens eller klassens behov och vad ni tror är möjligt att uppnå. En detaljerad budget bör också skapas, där alla kostnader som hör ihop med kampanjen finns med, samt hur stor vinsten förväntas att bli. 

Planera arbetet och kampanjen

Gör en tidslinje där ni bestämmer ett start- och slutdatum, när beställningarna ska läggas och när produkterna måste levereras. En välstrukturerad tidslinje hjälper till att hålla projektet på rätt spår och ser till att de som jobbar med försäljningen vet vad som förväntas av dem.

Kommunicera ert projekt

Kom ihåg att kommunikation är nyckeln till framgång. Informera klubbmedlemmar, supporters och lokalsamhället om er kampanj. Använd alla tillgängliga kanaler – sociala medier, klubbens webbplats, eventuell egen webbshop som tillhandahålls av leverantören av produkterna, e-postlistor och fysiska anslag i klubbhuset. En välplanerad och väl kommunicerad kampanj engagerar inte bara medlemmarna utan stärker också banden inom klubben.

Tips för en framgångsrik insamlingskampanj

En framgångsrik försäljnings- och insamlingskampanj kräver engagemang, kreativitet och en väl genomtänkt strategi. Golfande föräldrar har ofta bra möjligheter att använda sitt nätverk och sina resurser för att stödja sina barns juniorverksamhet eller skolklass.

Grunden är ett gott samarbete mellan föräldrar, lärare, elever eller golfjuniorer. Föräldrarna kan ta initiativet att organisera möten där man brainstormar idéer, sätter upp mål och planerar kampanjaktiviteter. Att engagera eleverna eller juniorerna i det hela gör dem mer motiverade att delta, att de lär sig teamarbete och hur försäljning går till.

Använd golfklubbens olika evenemang för att nå ut till en bredare publik. Golfturneringar, middagar och andra sociala sammankomster är perfekta tillfällen att sälja produkterna på och informera om målet med försäljningen. Det kan även anordnas evenemang där lokala företag får möjlighet att sponsra genom att köpa produkter.

Sprid budskapet

Digitala verktyg och sociala medier är ovärderliga att använda sig av. En engagerande kampanjsida online och sociala medieplattformar kan användas för att regelbundet uppdatera följare om kampanjens framgångar. Golfande föräldrar kan med fördel också använda sina personliga profiler för att dela information och uppmuntra sina kontakter att stödja insamlingen.

Glöm inte att betona varför kampanjen är viktig. Berätta vad pengarna ska användas till och vilken skillnad de kommer att göra. Det skapar en emotionell koppling och gör folk i allmänhet mer benägna att vilja bidra.

För ytterligare inspiration och praktiska råd om hur man organiserar en framgångsrik försäljningskampanj rekommenderar vi ett besök på verksamt.se. Det är en webbsida som främst vänder sig till ideella organisationer och skolor.

Fördelar på längre sikt

Att stödja ungdomsverksamhet och skolklass genom att sälja trevliga produkter till privatkonsumenter har många fördelar, både för golfklubben och för samhället i stort. Genom att hjälpa till med projekt för ungdomar och skolklasser kan golfklubben stärka sin roll på orten och bygga positiva relationer med både medlemmar och icke-medlemmar. Det kan leda till en mer välkomnande klubbmiljö, som fler vill vara en del av, vilket är fördelaktigt för alla.

Samtidigt får golfklubben en möjlighet att påverka och bidra positivt till de ungas utveckling och utbildning. Genom att exempelvis finansiera skolprojekt, golfutrustning eller lärande hjälper klubben till att skapa bättre förutsättningar för barn och ungdomar.

Att engagera sig i ungdomar visar också att man bryr sig om och vill vara delaktig i att skapa ett bra samhälle. Det kan i sin tur öka klubbens anseende och locka till sig nya medlemmar som vill vara del av en organisation som gör skillnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights