NyheterTävlingar

Storstjärnor i toppen av U.S. Open

Efter en första dag med flera okända namn i toppen av leaderboarden växlade flera stora stjärnorna upp på fredagen i Massachusetts under den andra dagens spel i U.S. Open.

Collin Morikawa var bäst av alla på The Country Club på fredagen och gick runt på 66 slag och delar ledningen på fem under par med Joel Dahmen. Men bakom ledarduon är det många spelare som positionerat sig inför helgen. Den försvarande mästaren Jon Rahm spelade i samma boll som Morikawa och höll jämna steg med amerikanen.

Rahm gick på 67 slag efter att ha sänkt en mängd viktiga parputtar och ligger slaget efter ledarna. Även Rory McIlroy är fyra under par inför helgen. Nordirländaren skakade av sig en tidig dubbelbogey som kunde ha varit betydligt värre. Efter några slag i tjockruffen på det tredje hålet satte han en 10-meters putt för dubbelbogey, knöt näven och gjorde sedan fem birdies på varvet och förra veckans Canadian Open-vinnare är bra med och jagar sin första majorvinst på åtta år.

Även världsettan Scottie Scheffler lurar två slag bakom ledarna. Scheffler sköt en 67-runda som bland annat innehöll en eagle på 14:e hålet där amerikanen satte en chip från ett tufft läge.  Morikawa, Rahm och Scheffler har tillsammans vunnit fyra av de senaste nio majortävlingarna.

– Jag tycker att det är bra för golfen att de högst rankade spelarna och de bästa spelarna finns där uppe i täten, speciellt i tävlingen där det brukar vara den bästa spelaren som vinner, menade Rahm.

Även det är många högt rankade stjärnor i toppen av ledartavlan finns det även fortfarande många överraskningar kvar som fortfarande vill utmana de bästa.

Joel Dahmen delar ledningen med Morikawa. Dahmen är mest känd för sin speciella hatt han alltid har på sig på golfbanan. Han besegrade testikelcancer för några år sedan och kvalade in till U.S. Open förra veckan. Och är nu alltså i delad ledning.

I gruppen med ett slag bakom ledarduon finns Hayden Buckley, som för några år sedan inte trodde att han skulle ha golfen som yrke och tänkte börja studera istället. Buckley satte en lång putt på sista hålet i kvalet för att ta den sista platsen in i tävlingen. Nu delar han tredjeplatsen med bland annat Rory McIlroy och Jon Rahm.

Och såklart David Lingmerth. 34-åringen var efter 27 i hål i ledningen på fem under par och spelade oerhört stabilt. Sen började dock spelet svikta något och det blev fyra bogeys på de sista nio hålen för Lingmerth som föll tillbaka till en 16:e plats. Han är dock endast fyra slag från täten inför helgen.

Klicka här för att komma till resultattavlan från U.S. Open

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights