Golfbanor i USAGolfbanor utomlandsTävlingar

10 golfbanor som tävlar om att få PGA Championship 2022

Efter kaoset i Kapitolium har mycket hänt i USA. Upprörda känslor och Donald Trump är en person som ingen vill ha att göra med längre. PGA of America meddelade på söndag kväll att man flyttar PGA-mästerskapet 2022 från Trump National Bedminster. Det är en oerhörd förlust för den Trump-ägda golfklubben, som kommer att överklaga beslutet. Nu undrar många var mästerskapet ska spelas i stället. Det har PGA of America inte avslöjat än. Därför går spekulationerna heta.

Flera utmärkta kandidater


Enligt Golf World finns ett antal kandidater: Southern Hills, Liberty National, Shoal Creek, Baltusrol (Lower) och Valhalla. Dessa är alla realistiska alternativ till Trump National Bedminster.

– De är alla bra ersättare, banorna är bra och anläggningarna kan passa ett mästerskap, skriver Golf World, som nu listar ett par favoriter.

Här är de 10 golfbanor som Golf World nominerar som ersättare till Trump National Bedminster. Alla har bra meriter och kan vara värd för PGA Championship 2022.

  1. Riviera C.C., Los Angeles, Kalifornien

Riviera Country Club grundades 1926 och har varit värd för några av världens största och mest prestigefyllda golftävlingar. Klubbens har haft US Open 1948, PGA Championship 1983 och 1995, US Senior Open 1998 och US Amateur 2017. Golfbanan är i perfekt skick och med en sol som skiner passar den utmärkt som en plats att ha ett stort evenemang på.

Bra anläggning för golf och tennis

– Vi är för närvarande klubben som har Genesis Invitational, Tennis Classic och förbereder oss för att bli den officiella anläggningen för golfevenemanget OS 2028, skriver Golfklubben i Los Angeles på sin hemsida.

2. Baltusrol G.C. (Upper), Springfield, N.J.

”Jag ska alltid räkna Baltusrol som en av mina favoritbanor – den är en av de bästa i världen”.
Orden är uttalade av legendaren Jack Nicklaus, som vann U.S. Open på Baltusrol 1967 och 1980. Golfklubben anses som mycket exklusiv och den har två banor. Kanske är det dags för den andra banan att få synas lite i mästerskapssammanhang?

Bra spelbarhet

– Banorna har uppnått en nivå av ”bra hälsa” och spelbarhet som sällan ses i golfvärlden. År 2000 spelades det amerikanska amatörmästerskapet det femtonde nationella mästerskapet på Baltusrol. Sammanlagt har sju U.S.Open spelats på våra banor. År 2005 var Baltusrol värd för sitt första PGA-mästerskap, en av de mest framgångsrika majors som någonsin genomförts på Baltusrol, och 2016 återvände PGA för sitt hundraårsjubileum, skriver man på klubbens hemsida.

3. Bandon (Ore.) Dunes Resort

Svepande strandlinje

På Bandon Dunes Golf Resort hittar man sex olika banor byggda på en vacker sanddyn, som ligger 100 meter över Stilla havet. Bandon Dunes och Pacific Dunes har ett dussin hål med utsikt över en lång svepande, ostörd strandlinje. Bandon Trails börjar på en massiv sanddyn, jobbar sig genom öppna ängar och skog samt slutar sedan på sanddynerna. Old Macdonald rör sig genom dyn till havet och avslöjar hisnande vyer hela vägen. Sheep Ranch, som tillkom 2020, har 18 hål med utsikt över Stilla havet.

4. Chambers Bay, University Park, Wash.

Att flytta mästerskapet till Chambers Bay vore ett spännande alternativ, menar Golf World.
– Att flytta tonvikten från en exklusiv privat klubb till en publik, kommunalt ägd bana skulle vara en stark markering för öppenhet och offentlig golf. Och uppriktigt sagt förtjänar Chambers Bay ytterligare ett chans. De nya greenerna och de perfekta vårförhållandena skulle göra det möjligt för Chambers Bays äventyrliga banarkitektur att lysa. Platsen är en av de mest natursköna och distinkta i stora mästerskapsgolf-sammanhang.

5. Seminole G.C., June Beach, Fla.

Låt oss ta nackdelarna först: Seminole saknar vissa grundläggande infrastrukturelement och är redan bokad att vara värd för Walker Cup i maj. Fördelarna: Det är Seminole! Banan fick inte visa tänderna under PGA Tours välgörenhetsevenemang förra året. Florida har inte varit värd för ett PGA-mästerskap sedan 1987, och även om klubben har varit tveksam till att öppna sina grindar tidigare, kanske de gör en tjänst för PGA of Americas, VD Seth Waugh, som är Seminole-medlem.

6. Winged Foot (East), Mamaroneck, N.Y.

Banan kanske står i skuggan av sin större äldre bror, men ”the East Course” är känd som den roligare av syskonen. Men frågan är: Är den lång nog för en major? Kanske inte, skriver Golf World, men vilken bana är det nuförtiden med långslående spelare som Bryson DeChambeau?

7. Southern Hills, Tulsa, Okla.

Vädret borde inte vara ett problem, och golfbanan kommer att ha en testomgång genom att vara värd 2021 för Senior PGA Championship. Det enda som kan sätta käppar i hjulet för att ha stortävlingen 2022, är att klubben redan är inställd på att vara värd för PGA-mästerskapet 2030, men åtta års mellanrum är tillräckligt med tid för Southern Hills att börja redan nästa år.

8. Spyglass Hill, Pebble Beach, Calif.

Nummer åtta på Golf Worlds nomineringslista är Kalifornienbanan som ligger så vackert vid Stilla Havet. Varje år är Spyglass Hill värd för en av de fyra omgångarna i AT&T Pebble Beach Pro-Am, och varje år känns det som om den inte får den kärlek den förtjänar. För dem som spelat där är platsen oförglömlig. Spyglass Hill har aldrig varit värd för ett större event, vilket verkar vara direkt kriminellt med tanke på hur bra den är.

9. Scioto C.C., Upper Arlington, Ohio/Inverness Club, Toledo, Ohio

Visste du att Ohio en gång var värd för PGA-mästerskapet sju gånger under en 19-årsperiod? Faktum är att det inte finns några Midwest-platser på PGA-mästerskapets framtida schema. Ohio kan vara lite regnig i maj, men varför inte testa?

10. Oakland Hills (South), Bloomfield Hills, Mich.

Man kan ju konstatera att Oakland Hills redan har fått sin stora tävlingsdos (sex U.S.Open, tre PGA, två amerikanska Amateurs och en Ryder Cup). Efter en två år lång restaurering av banan är den i fint skick och fairway kan nu ståta med en längd på 7 900 meter. Med tanke på Bryson DeChambeaus drivar kan det vara just denna bana som eftersöks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights