Utrustning

PING introducerar den nya G425-familjen

PING introducerar nu den nya G425-familjen som innehåller drivers, fairwaywoods, hybrider och järnklubbor som är framtagna för att passa golfare på alla nivåer. PING som varumärke fortsätter med sitt åtagande att ge golfare fortsatt utveckling av teknologier som i sin tur leder till bättre score och mer njutning på golfbanan.

– Vi är väldigt glada över att kunna lansera PINGs nya generation av score-förbättrande, skräddarsydda och specialbyggda utrustning till golfare runtom i världen, säger PINGs President John K. Solheim.

Vill du förbättra spelet?

– Våra ingenjörer har lyckats förbättra prestandan i G425-familjen, vilket vi är säkra på att våra lojala PING-spelare kommer att uppskatta. Vi är även säkra på att såväl nya golfare som erfarna golfare som är ute efter att förbättra sitt spel och njuta av sin tid på golfbanan ännu mer kommer att tycka om de nya produkterna. Responsen vi har fått för G425 på tourerna har varit fantastisk, säger Solheim.

viktor hovland


– Det började med en vinst första veckan på Europatouren när Tyrrell Hatton debuterade med G425 på BMW PGA Championship och vinsterna har fortsatt runtom i världen sedan dess. Viktor Hovland vann Mayakoba Golf Classic i början av december med G425 LST och en vecka senare, på U.S. Women’s Open, var G425 återigen den vinnande drivern. Totalt sett har G425-drivern redan sex vinster på sitt CV. Våra spelare gillar det stilrena och högklassiga utseende på klubborna och är ännu mer imponerade över dess prestanda.

Maxad MOI

Bland PINGs G425-drivers heter den primära modellen ”Max”, eftersom MOI-värdet i klubban är det högsta en PING-klubba någonsin haft, vilket innebär att det även är den mest förlåtande drivern någonsin. Vid sidan om G425 Max finns även LST (Low Spin Technology) och SFT (Straight-Flight Technology) för att kunna erbjuda alla typer av golfare önskad bollflykt.

För att nå den höga prestanda som G425 Max erbjuder, kombinerade PINGs ingenjörer de viktigaste teknologierna från G400 Max och G410 Plus. Resultatet blev ett ökat MOI-värde I det 460cc stora huvudet som kommer med en flyttbar tungstenvikt på 26-gram. Denna flyttbara vikt kan positioneras i tre olika lägen, som är något tätare jämfört med G410 Plus/LST.

Utan att förlora prestanda

På så sätt kan man flytta tyngdpunkten i drivern utan att förlora prestanda i övrigt. De tre olika lägena som vikten kan sättas i är neutral, draw och fade vilket i sin tur ger alla golfare möjligheten att spela med en driver som passar just deras sving och ger önskad bollflykt.

LST-modellenär designad med ett päronformat klubbhuvud som är något mindre än MAX för att minska spinnen jämfört med G425 Max. Det mindre LST-huvudet har en flyttbar vikt på 17-gram som går att positionera i tre olika inställningar (Draw, Neutral, Fade) för att passa så många golfare som möjligt och för att hjälpa dem uppnå önskad bollflykt.

Draw-vänlig klubba

För golfare som ofta missar sina utslag till höger (för högerfattade golfare, vänster för vänsterfattade) finns den 460cc stora SFT-modellen som är mer draw-vänlig för att hjälpa dessa golfare att träffa fler fairways. Klubbhuvudet har en fast tungstenvikt på 23-gram och vikten är placerad mer mot hälen för att underlätta höger-till-vänster-skruv.

Pris: 5299 SEK

Stora framsteg som innebär mer längd

I de nya G425 fairway- och hybrid-klubborna finns två nya PING-innovationer vid namn Facewrap Technology och Spinsistency. Tillsammans ger de mer längd och mer konsekvent spinn i slagen. Klubborna finns i en mängd olika alternativ så att varje golfare ska kunna fylla sin bag med rätt avstånd mellan varje klubba.

Stark träffyta

Med den nya Facewrap-designen har den tunna och starka träffytan av maråldrat stål fortsatt en bit upp på kronan och även under sulan för att tillåta träffytan att flexa mer och i sin tur ge högre bollhastighet. Detta hjälper golfaren att få ut mer längd i slaget och få en högre bollflykt.

För att ge mer konsekventa spinntal är träffytorna på G425 fairway woods och hybrider utrustade med en komplex böjning som gör att loftet minskar med cirka 2.5º långt ner på träffytan. Detta normaliserar spinnen och ökar bollhastigheten för mer längd.

Uppe på kronan

En tungstenvikt har placerats ut strategiskt på sulan för att öka MOI-värdet och göra klubborna mer förlåtande. Uppe på kronan återfinns siktmärken I form av tre prickar som ger golfaren ett visuellt tilltalande utseende och hjälp med att sikta in sig rätt.

Pris: 3 599 SEK för Fairway woods

Pris: 2 999 SEK för Hybrider

Mer längd och mer förlåtande

Till skillnad från deras senaste järnklubbor har PINGs ingenjörer gjort om träffytan på G425-järnen och implementerat en metal-wood-inspirerad träffyta med VFT(variable face thickness)-design. Detta gör att träffytan flexar likt en metal-wood och ger både ökad bollhastighet och högre bollflykt så att golfaren kan stanna bollen bättre och snabbare på green.

Kompakt klubbhuvud

För att kunna skapa denna nya träffyta utvecklades ett mer kompakt klubbhuvud som nu sätter en ny standard för hur förlåtande ett järn av denna storlek kan vara. Utöver detta är baksidan av klubban utrustad med en multi-materiell bricka som täcker en stor del av träffytans rygg. Denna multi-materiella bricka dämpar oönskade vibrationer och ger en fantastisk känsla samt ett tilltalande ljud.

Pris: 1 550 SEK Stål – per klubba

Pris: 1 650 SEK Grafit – per klubba

Ny Finish. Bättre Resultat

G425 Crossovern är framtagen för att ge golfaren ett förlåtande alternativ med egenskaperna från ett långt järn. Oavsett om du slår från tee eller från fairway så är crossovern ett utmärkt val för dig som föredrar känslan från ett järn, men de förlåtande egenskaperna från en hybrid eller fairway wood.

Den tunna träffytan ger hög bollhastighet och hög bollflykt vilket leder till att bollen landar mjukt och stannar närmre hål. De förlåtande egenskaperna uppnås genom perimeterviktning med viker i tå och hosel. G425 crossovers är även designade med en mörk Hydropearl Finish som är vattenavvisande vilket ger hög prestanda i alla olika väderförhållanden.

Pris: 2 699 SEK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights