NyheterTävlingar

Forsström leder kvalet när ett varv återstår

Simon Forsström har varit i ledning i princip hela tiden sedan finalskolan drog igång fredags. 33-åringen fortsatte med sitt fina spel även under det femte varvet på tisdagen då han gick runt på 66 slag och har en tvåslagsledning inför avslutningsvarvet. Forsström är hela 26 under par inför avslutningen och är två slag före engelsmannen Daniel Brown och ytterlige två före Pedro Figueiredo från Portugal och Thailands Kiradech Aphibarnrat.  

Forsström gjorde sex birdies och en bogey på tisdagen och har satt sig i en fantastisk position för att spela hem kortet till DP World Tour nästa säsong. De 25 bästa i kvalet får kortet och Forsström har 11 slag tillgodo inför onsdagens finalvarv.

– Jag är väldigt nöjd med dagens runda. Jag spelade återigen riktigt bra och gav mig själv många chanser att göra birdies. Och jag satte några av dem, sa Forsström efter sitt fina varv.

– Jag känner att pressen på mig börjar släppa lite eftersom jag vet att jag bara behöver sluta topp-25 och jag leder med ett varv kvar, men jag behöver fortsätta att spela bra även imorgon.

Näst bäste svensk är Tobias Edén på en delad åttonde plats. Edén började kvalet illa med en 76-runda, men har sedan imponerat enormt på Infinitum Golfs båda banor, med bland annat en 61-runda på söndagen. Edén är 19 under par och har fyra slags marginal inför avslutningen.

Även Niklas Lemke befinner sig på rätt sida med ett varv kvar att spela. Lemke gick på par på tisdagen och tappade därför lite mark mot sina konkurrenter. Med sina 17 under par är Lemke på delad 16:e plats.

Jens Fahrbring ligger på delad 31:a plats och måste få till ett bra avslutningsvarv, samma sak gäller för Henric Sturehed som delar 36:e platsen på totalt 12 under par.

Det sista varvet börjar klockan 09:00 på onsdagen med Forsström som startar i den sista gruppen tillsammans med Brown och Figueiredo klockan 11:06.

Foto: Getty Images

Klicka här för att komma till ledartavlan från kvalskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Verifierad av MonsterInsights